Transportselskapet Fjord1 leverte et resultat før skatt på 504 millioner kroner i fjor, av en omsetning på 2,38 milliarder kroner. I 2015 hadde selskapet et resultat før skatt - som den gang også var rekord - på 212 millioner av en omsetning på 2,24 milliarder.

Det er 70 millioner kroner mer i overskudd enn selskapet hadde budsjettert med. Tilbakevendt Fjord1-direktør Dagfinn Neteland forklarer at årsaken er stabil drift uten uhell.

– Å drive ferger handler om effektiv logistikk over år, sier Neteland til Bergens Tidende.

Selskapet har budsjettert med omtrent samme resultat i år. Ifølge Neteland er det nødvendig å tjene penger fordi selskapet står overfor investeringer på 3-4 milliarder i nye ferjer.

Torghatten ASA hadde en avtale med Sogn og Fjordane fylkeskommune om å kjøpe en kontrollerende aksjepost i selskapet. Dette ble imidlertid stoppet av konkurransetilsynet i fjor.

I stedet ble det Per Sævik og selskapet Havilafjord som kjøpte fylkeskommunens aksjepost på 59 prosent. Dette ble avtalt i august i fjor, og Sævik overtok da en aksjepost på 26 prosent med en opsjon på de resterende 33 prosentene. Sævik sitter derfor nå på en majoritetspost på 67 prosent.