Først ble det klart at fylkesutvalget i Sogn og Fjordane ikke kom til å anke vedtaket.

– Vi har i dag diskutert Konkurransetilsynet sitt vedtak og avgjørelse. Fylkesutvalget har enstemmig kommet frem til at vi tar det til etteretning og etter en helhetsvurdering har vi kommet til at vi ikke kommer til å klage på dette vedtaket. Vi er også blitt informert om at Torghatten kommer til å ta samme standpunkt, sier fylkesordførar Jenny Følling (Sp) i Sogn og Fjordane til NRK Sogn og Fjordane på onsdag.

Torghatten bekrefter

Nå bekrefter også Torghatten ASAs konsernsjef Brynjar Forbergskog det samme.

– Stemmer det at dere ikke anker Fjord1-avgjørelsen?

– Ja! svarer Forbergskog på BAnetts spørsmål.

Tilsyn sa nei

Den 14. juli ble det klart at Konkurransetilsynet forbyr Torghattens kjøp av 50 prosent av aksjene i F1 Holdning. Dette selskapet er eid av Sogn og Fjordane fylkeskommune som igjen er majoritetseier i Fjord 1. Konkurransetilsynet mener at dersom Torghatten kjøper eierandeler i Fjord1 vil dette kunne føre til redusert konkurranse og økte kostnader for innkjøperne.

Til BAnett sa Brynjar Forbergskog forrige uke at de fortsatt vurderte hva de skulle gjøre med Konkurransetilsynets konklusjon.

– Vi har dette til vurdering og kommer tilbake til dette i neste uke. Vi har 15 arbeidsdager på oss og har foreløpig ingen konklusjon. Enten sender vi en anke til departementet eller ikke, sa Forbergskog da.