Denne uken kom meldingene om at Dagfinn Neteland, som gikk av som Fjord1-direktør da fylkespolitikerne ville selge selskapet, gjør comeback.

Og nå er det bekreftet i en pressemelding fra Fjord1, som skriver at 56-åringen er ansatt som administrerende direktør etter en grundig og god rekrutteringsprosess. Han kommer fra stillingen som konsernsjef i Vestlandsentreprenøren AS og vil tiltre så snart som mulig, og senest ved årsskiftet.

Neteland kommer fra transportbransjen og hadde vært leder for Fjord1 siden juni 2014 da han gikk av. Styreleder Pål Wergeland Lorentzen uttrykker stor tilfredshet med at Neteland har takket ja til en ny periode som administrerende direktør i Fjord1.

– Fjord1 er en ledende og særdeles viktig aktør innen norsk samferdsel. Som for alle virksomheter over tid, er Fjord1 fremfor alt avhengig av å drive lønnsomt og sikre kontinuerlig utvikling av virksomheten. Med Dagfinn Neteland bak roret vil det igjen skapes trygghet for at Fjord1s utvikling skjer i riktig retning og i de rette farvann, til beste for både kunder, ansatte og eiere, seier Lorentzen.