Det er full aktivitet på tomta der det nye omsorgssenteret i Velfjord skal bygges. Arbeidet startet i fjor høst, og har måttet tåle noen forsinkelser.

- Det har gått med en del tid for å klargjøre byggetomta. Det ble en betydelig jobb å legge om infrastrukturen i tomta. Vi måtte blant annet flytte eksisterende vann, avløp og annen infrastruktur, sier kommunens byggeleder Gunvald Eilertsen.

Nå pågår det fundamenteringsarbeid i tomta.

- Vi har en underetasje mot bakken som skal bygges med betongelementer så snart tomten er klar. Både under- og overetasjen skal bygges i treelementer som settes på betongen. Det er satt opp en kran, som skal håndtere elementene, og produksjonen av disse elementsystemene pågår for fullt, selv om det ikke skjer så mye på byggeplassen, sier Eilertsen.

Han kan ikke si med sikkerhet når prosjektet kan står ferdig.

- Det legges opp til fullføring i løpet av året, og parallellt med arbeidet i tomta så pågår det detaljplanlegging av innhold, drift og annet. Vi får se på videre framdrift, blant annet i forhold til hvor vanskelig vinteren blir.

Prosjektet har et bruttbudsjett på 70 millioner kroner, og er et samarbeid mellom Brønnøy kommune og Velfjord Vekst.

- De har satt prosjektet ut til Bolt Construction, som igjen har gitt oppdraget videre til Multibygg Overhalla. Det er sistnevnte som er utførende entreprenør. De har igjen engasjert en rekke lokale underentreprenører som tar seg av fagarbeidet. Rørlegger1 og Elektriker'n fra Brønnøysund tar seg av rørlegger- og elektrikerarbeid, Qvill Vent AS er inne på ventilasjon og OK Entreprenør er også engasjert, sier Eilertsen.