Denne uken skal fylkestinget i Nordland behandle om teknikk og industriell produksjon (TIP) på Brønnøysund videregående skole skal legges ned.

– Ingen formening

– Vi føler at vi fikk presentert saken på en god måte, men vi har foreløpig ingen formening om hvordan resultatet blir, forteller vevelstadordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen (Sp) mandag morgen.

Hun er i Bodø sammen med brønnøyordfører Johnny Hanssen (Ap), sømnaordfører og regionrådsleder Andrine Solli Oppegaard (Ap), vegavaraordfører Hilde Sprækenhus (Ap), leder Merethe Paulsen Blomstervik i Utdanningsforbundet Brønnøy og leder for Brønnøy næringsforum, John Arne Warholm.

Fikk ti minutter

Brønnøyordføreren har heller ikke fått noe klart svar.

– Det er ikke vanlig å få noen respons når man har ti minutter med grupperingene. Vi fikk noen spørsmål tilbake, vi har lagt frem budskapet vårt, og hva vi vil prioritere. Vi har sagt klart fra at TIP ikke er noe vi aksepterer at blir nedlagt, fordi det er så utrolig viktig for regionen vår å opprettholde linja, sier Hanssen til BAnett.

Han forteller at delegasjonen fikk tilbakemelding fra flere i posisjon og opposisjon om at de hadde merket seg budskapet, og skulle ta det med i behandlingen.

Ap har ikke konkludert

Før helga sa Arbeiderpartiets gruppeleder på fylkestinget, Bjørnar Skjæran, at Ap ville behandle saken på gruppemøter søndag, mandag og tirsdag.

BAnett kontaktet Skjæran mandag morgen, men ifølge en SMS fra ham har ikke Ap konkludert i saken.