Mandag ble det kjent at BIL vil bygge to nye haller sør for Brønnøyhallen. Sent mandag kveld sendte Kjell Inge Johnsen en epost til ordfører i Brønnøy. Han skriver blant annet:

- Det er fint at det arbeides med planer om idrettshaller i Brønnøysund. Jeg håper imidlertid du bidrar til en seriøs drøfting av hvordan området ved Hestvadet skal nyttes i framtiden før dere gir klarsignal til at det kan bygges idrettshall nettopp der. Jeg synes det er en dårlig utnyttelse av et nydelig beliggende område, skriver Johnsen, og viser til planene han selv har lagt fram om badeanlegg ved Hestvadet.

Johnsen framhever at det er flott at man nå planlegger å oppgradere og utvikle samfunnshuset til kulturhus.

- Jeg bladde i går i noen gamle notater. I april i år er det faktisk 25 år siden jeg lanserte ideen - og presenterte den for daværende ordfører Harald Solbakk på hans/ditt kontor, skriver han.

Turister kan bidra

Overfor BAnett er Johnsen kritisk til at BIL vil bygge ytterligere en mindre hall og garderobeanlegg på sørsiden av stålhallen som skal erstatte lufthallen.

- Brønnøyhallen har allerede et stort garderobeanlegg, så da trenger man ikke et garderobeanlegg her. Så bruker man ikke opp området sør for fotballhallen. Et badeanlegg kan komme nå eller en gang i framtiden. Poenget er at området ikke brukes opp.

- Er det realistisk at Brønnøy har råd til badeanlegg?

- Det er bygget i mange kommuner som er mindre enn oss. Da anlegg på Lille Brønnøya ble utredet, mente man at vi trengte et befolkningsgrunnlag på 25.000 innbyggere på Sør-Helgeland. Jeg mener at dersom vi tenker turisme på en profesjonell måte, så kan turister kompensere for fastboende. Det har jeg lagt fram økonomisk regnskap for, sier Johnsen, som anslår at rundt halvparten av inntektene kan komme fra turister.

- Det kan legges et fantastisk badeanlegg ved Hestvadet, men da må det ikke brukes opp av noe annet. Man snakker om mange store planer nå, men det mangler en helhetlig tanke, mener Johnsen.

Har kjøpt seg opp

Ordfører Johnny Hanssen har følgende kommentar til Johnsens innspill.

- Kommunen har ikke på nåværende tidspunkt noen konkrete søknader på å bygge badeland i dette området. Vi har heller ikke planer om dette selv. Vi har kjøpt oss opp arealmessig i området for å utvikle og ivareta hensiktsmessig arealressurser. Skole/idrett er viktig i dette området. Det kan også tenkes at området kan utvikles til å få på plass badeanlegg, samtidig vil det være viktig å ivareta området til tur og rekreasjon.