Brønnøy kommune planlegger byscene- og parkanlegg-prosjekt på Lille Brønnøya. Fylkeskommunen ble nylig tilsendt en detaljert prosjektbeskrivelse.

- Vi søker om midler fra ulike støtteordninger hos fylket, og de prøver også å være så kreative de kan, sa rådmann Pål Trælvik.

Stiller seg spørrende

I et Facebook-innlegg er BMK-dirigent Hans Kristian Edvardsen positiv til byscene-prosjektet på Lille Brønnøya, men stiller spørsmål om hvor ofte scenen kan bli brukt.

- Vi vet alle hvordan været her er og vi kan ikke holde oss inne hver gang det er dårlig vær, men det er forskjell på å gå tur i sørvest, kuling og regn og å gå på konsert, skriver han.

Han skriver også at kulturlivet trenger steder som kan benyttes hele året rundt. Samfunnshuset mener han ikke egner seg godt til det formålet per nå.

- Vi bruker blant annet samfunnshuset selv om det ikke er spesielt godt egnet til konserter eller forestillinger. Det er mye arbeid med opp- og nedrigging og flere brukerkonflikter, skriver han videre.

Kommunen har bedt om 7,5 millioner

Edvardsen uttrykker overfor Brønnøysunds Avis bekymring for at midlene som skal brukes på Lille Brønnøya-scenen vil bli de eneste midlene som Brønnøy kommune får fra fylket på lang tid. Kommunen har bedt fylket om 7,5 millioner til prosjektet.

- Hvis det er det vi får av fylket i overskuelig framtid, er det der kulturlivet i Brønnøy har størst behov for pengene? spør Edvardsen.

Han mener scenen på Lille Brønnøya kan føre til at fylket ikke bevilger mer penger i fremtiden.

- Vi trenger penger til å gjøre ferdig Lille Brønnøya-scenen, men det er her jeg uttrykker litt bekymring for at vi har brukt opp vår «kvote» fra fylket, sier Edvardsen

Avviser vær-frykt

Ordfører i Brønnøy Johnny Hanssen forteller til BA at scenen vil kunne benyttes året rundt når den en dag står klar til bruk.

- Folk må ikke henge seg for mye opp i at det er dårlig vær. Scenen vil kunne brukes året rundt. En del av tanken er å kunne kjøre arrangementer på scenen under tak. Den vil kunne brukes som en kulturarena for alle kulturinteresserte i Brønnøy.

Han legger til:

- Vi er ikke bekymret for været.

Hanssen forteller også at idretten vil flyttes ut av samfunnshuset og inn i det kommende Torghatten Arena-bygget (les mer på side 4-5). Ifølge ordføreren vil dette frigjøre samfunnshuset for alle som vil lage kulturelle arrangementer i høyere grad enn før.

Bygges i 2018

I tids- og kostnadsplanen for Lille Brønnøya-prosjektet heter det at når finansiering og prosjektering er på plass, så skal anbudet gå ut i 4. kvartal 2017, med bygging i 2018.