BAnett har tidligere omtalt Rune Spaans og kortfilmen hans, som har vunnet pris for beste design under den internasjonale filmfestivalen i Ottowa, og er vist på filmfestival i Texas.

«The Absence of Eddy Table» er en 3D-animert kortfilm som handler om en liten mann som heter Eddy Table, som går seg vill i skogen og havner i trøbbel med noen damer og parasitter. Så blir han forelsket, og må ta et drastisk valg.

Nominert til Cartoon d'Or

Filmen ble nylig vist på Fredrikstad Animation Festival, som er Norges eldste og største animasjonsfilmfestival, med røtter tilbake til 1994 og Animerte Dager i Oslo. Festivalen nominerer også Norges bidrag til den prestisjetunge europeiske animasjonsprisen Cartoon d'Or.

Likevel er det nok hovedprisen, Grand Prix, som henger høyest. Og den går til «The absence of Eddy Table». Det betyr at den også er nominert til nevnte Cartoon d'Or. Ingen norsk film har noen sinne vunnet den prisen.

– Filmen er en intens miks

Juryen skriver i sin begrunnelse:

«Denne filmen er en intens miks av horror, kjærlighet og komedie. I et magisk univers hvor vi kjører en gal og energisk berg-og-dal-bane, og det er skummelt, så utrolig bisart og morsomt. Vi elsker den store kreativiteten i det kunstneriske uttrykket og den høye kvaliteten på animasjonen. For oss er dette et godt eksempel på hva animasjon kan gjøre.»

Til BA har Spaans tidligere uttalt at denne kortfilmen var hans forsøk på å lage en kompromissløs animasjonsfilm.

En annen kjent prisvinner under festivalen i Fredrikstad er Harald Zwart, i kategorien oppdragsfilm.