I morgen har «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin» norgespremiere, blant annet på Brønnøy kino. Den ene av to regissører er Rune Spaans fra Brønnøysund. Han hadde solid bakgrunn som tilhenger før han gikk på filmprosjektet.

– Jeg har en lang historie med Knutsen og Ludvigsen. Jeg er kjempefan. De var en av de få artistene jeg så live i barndommen. Det var når de kom til Torghattmessen. Da jeg jobbet i Radio Torghatten for over 20 år siden laget vi et hørespill om dem, sa Spaans til BA i april.

- En klassiker

Nå har en rekke aviser sett filmen, og trillet terninger. Så langt ser det veldig bra ut for Spaans & Co. Aftenposten, Adresseavisen, Filmmagasinet og flere andre aviser triller femmere.

Aftenposten går lengst i sine godord om filmen. «En umiddelbar klassiker», er tittelen over en dobbeltside i torsdagens kulturseksjon. Filmen får terningkast fem.

– Filmen er en nydelig hyllest til den musikalske kulturarven Knutsen og Ludvigsen har skapt, som passer for hele familien. Likevel tror jeg at det er de (godt) voksne som vil kose seg aller mest med denne filmen, skriver avisens anmelder Sol Sigurjonsdottir.

Mange godord

Her er utdrag fra andre anmeldelser som filmen har fått:

– Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin har blitt et humorkalas for hele familien. Historien er enkel, energisk og barnevennlig, animasjonen er sømløs, frodig og rik på detaljer, underholdningsfaktoren er høy. Her er det mye å gripe fatt i for både små og store, skriver Filmmagasinets Le LD Nguyen, som triller en femmer.

– «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin» er akkurat så spinnvill, fargerik og morsom som man har håpet på, skriver Hamar Arbeiderblads Kristian Einang, som gir filmen terningkast fem.

– Vi har det som fisken i vannet mens Knutsen og Ludvigsen herjer med Bergen, skriver Bergensavisens anmelder Bjørn O. Mørch Larsen, som gir filmen en femmer.

Knutsen & Ludvigsen fungerer gledelig godt i kinoversjon, i herlig animert blanding av musikk, tøys, vennskap og kjærlig hets av Bergen.

– «Knutsen & Ludvigsen..» er en god, påkostet film med mange kvaliteter. Men den bommer litt på to ting: For lite humør. Og for få sanger, skriver VGs Jon Selås, som triller en firer.

– Problemet med «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin» koker hovedsakelig ned til to ting: For det første framstår historien som en serie transportetapper mellom sangnumrene, og for det andre er sangnumrene både altfor korte og altfor få, skriver Dagbladets Aksel Kielland, som triller en firer.