Selv ikke de deltakerne som kun padlet 8 kilometer klarte å ta igjen 26 år gamle Espen Hanssen Wik fra Vega i dagens kajakkløp.  Hanssen Wik stilte til start fra Vegstein på løpets lengste etappe – 3 mil på strekningen Vegstein – Sundsvoll – Vegstein – sammen med søskenbarnet Eskil Bang, og kom først av alle i mål etter 3 timer og 46 minutter. Bang måtte se seg grundig slått av fetteren og kom i mål på fire timer og 19 minutter.

Først i mål blant deltakerne i nest lengste etappe ble vegværingen Pål Lorentsen, som brukte 2 timer og 1 minutt på de 15 kilometerne fra Sundsvoll til Vegstein. Han slo Wiggo Karlsen fra Brønnøy sjøsportklubb med tre minutter, mens John Ivar Laumann, også Brønnøy, kom inn på to timer og ti minutter.

Første dame i mål på 15 kilometer var Jannike Wika som brukte to timer og 16 minutter.

Padlet i motvind

Arrangør IL. Vega ble velsignet med drømmevær da helgens kajakkløp gikk av stabelen, men den friske østavindsbrisen ga en tøff motvind for deltakerne. Første startskuddet gikk klokken 12 for de to deltakerne fra Vegstein. Ett kvarter før klokken ble 11 nye padlere sendt av gårde på mellometappen fra Sundsvold til Vegstein, totalt 15 km, mens ytterligere 17 deltakere startet fra Gardsøya på den korteste etappen.

Gikk på viljen

Selv om han hadde overskudd nok til å «ta en Dæhlie» og passere målbøya baklengs, var det en sliten Espen Hanssen Wik som krabbet ut av kajakken etter de tre milene.

– Det gikk greit første delen av turen. Da vi kom til Nes så jeg at jeg lå 15-20 meter foran Eskil, og da fant jeg ut at jeg ville kunne klare å dra i fra. Etter at vi snudde på Sundsvoll fikk jeg ikke hvor langt bak meg han lå, så jeg måtte bare peise på, sier han etter målgangen.

Etter 23 kilometer og passering av Rorsundet ved Holand begynte kreftene å ta slutt.

– Hadde Eskil tatt meg igjen da hadde jeg gitt opp. Dette er noe av det verste jeg har gjort. Det gikk bare på viljen på slutten.

Les mer i tirsdagens avis