Lysløypa på Vega har fått en skikkelig oppgradering. Bjørnar Falk har sendt oss dette bildet av eventyrlige forhold i romjula.

- Jeg har vært en runde nå og forholdene har blitt enda bedre. Det er litt mere snø og oppkjørt løype. Det ble en flott oppgradering av løypa med oppusset trase og nye lys, sier Falk.

Store og små koste seg i lysløypa på Gladstad i romjula. Foto: Eirin Sannes Sleteng

Karusellstart i Velfjord

Det er fine forhold for skisport over hele Sør-Helgeland. Søndag er det arrangementer på tre steder. Skigruppa i Hilstad IL arrangerer årets første Telenorkarusell i Klokkaråsen.

- Det er skirenn uten tidtaking, beregnet først og fremst på deltakere fra 0 til og med 13 år. Men alle som vil, får delta, sier John Drevland.

Hilstad ILs Telenorkarusell består av tre renn. Her fra sarten på ett av fjorårets renn. Foto: Hildegunn Nielsen

Deltakerpremier

Telenorkarusellen består av tre renn.

- Det er premiering for deltagelse i to av tre og premieutdeling etter det siste rennet, sier Drevland.

Skitrekket og alpinbakken åpnes etter rennet.

Hilstad IL startet sin ordinære skikarusell sist onsdag.

- Det var bedre deltagelse enn på mange år, og vi fortsetter på onsdagene framover, forteller Drevland.

Sesongåpning for skihytta

IL Tjalg åpner skihytta på Gåsheia for første gang denne vinteren søndag.

- Vi har fått nok snø til å bruke løypemaskina både i lysløypa og på myra på andre siden av fylkesveien. Det er meldt snø i fra i ettermiddag og i helgen, så vi får gode forhold både i skisporet og akebakken. Vi kjører opp ferske spor søndag morgen, og i skihytta blir det mye godt å få kjøpt, sier leder i IL Tjalgs skigruppe Per Otto Stangvik.

Skigruppa i Tjalg, her representert ved Per Otto Stangvik, Hanne Storheil og Tor Bakken, sørger for gode forhold utendørs, servering og godt humør i skihytta. Foto: Bård Pedersen

Treningsrenn i Kvervet

Sømna ILs skigruppe smir også mens vinteren er hvit.

- Vi skal ha fristil treningsrenn for alle klasser nå på søndag, og så starter vi opp med skikarusell på onsdag. Forhåpentligvis med fortsatt nydelige skiforhold. Svein Lillefjell har ordnet perfekte spor hele romjula og nyttårshelgen. Det er flotte forhold nå og mye folk i løypa hver dag, sier leder for skigruppen i Sømna IL Werner Reinfjord.

Løypegeneral i Kvervet Svein Lillefjell får velfortjent skryt for innsatsen. Foto: Norma Moen