Scoringen kom etter et vakkert norsk angrep i det 29. minutt. Kaptein Maren Mjelde førte ballen i høyt tempo inn på motstanderens halvdel og spilte ut til Tuva Hansen på høyresiden. Hun raidet videre og fant Amalie Eikeland ved nærmeste hjørne av 5-meteren. Reading-spilleren slo ballen direkte videre slik at Sævik kunne beine den i tomt bur ved lengste stolpe.

Uruguay-forsvaret var utspilt ved den anledningen, men ellers forsvarte blåtrøyene seg godt mot et norsk lag som dominerte stort uten å skape veldig mange store sjanser.

– Det var mye bra i dag og noe nesten. Vi skapte sjanser nok til å vinne med flere mål, sa landslagssjef Hege Riise til fotball.no.

– Vi lot oss ikke mentalt forstyrre av ufint spill eller mye stopp i spillet. Det var en fin gjennomkjøring mot en annerledes motstander, og vi kommer til å bli mye bedre.

Høyreback Tuva Hansen hadde den første sjansen i det 10. minutt, da Frida Maanum slo ballen skrått ut til henne. Uruguay-keeper Sofia Olivera reddet med beinet.

Viktig redning

Den største sjansen i første omgang utenom scoringen var det Uruguay som hadde, da Carolina Birizamberri rett før pause ble spilt gjennom i et uoppmerksomt norsk forsvar. Keeper Sunniva Skoglund rykket våkent ut og reddet med kneet.

Olivera måtte i aksjon mange flere ganger i den andre omgangen. I det 50. minutt strakte hun seg og slo et innlegg fra Eikeland ut rett foran innbytter Guro Bergsvand, som sto klar til å sette ballen i mål.

Litt senere slo hun til corner da Frida Maanum fyrte løs mot nærmeste kryss.

Sævik hadde noen store sjanser til å score flere mål. I det 73. minutt avsluttet hun rett foran mållinjen etter at Julie Blakstad slo ballen hardt inn i målgården, men den endte utenfor.

Tøffere lag venter

Uruguay er nummer 67 på Fifa-rankingen, VM-klare Norge nummer 13. Likevel måtte de norske slite for seieren. Norge møter Danmark (18) og Frankrike (5) i de to andre kampene i turneringen. De spilles lørdag og tirsdag.

Frankrike slo Danmark 1-0 onsdag kveld med scoring av Charlotte Bilbault foran 7409 tilskuere i Laval.

Hege Riise gjorde seks bytter og slapp blant annet til debutantene Malin Brenn og Emma Stølen Godø. På grunn av bytter hadde Norge også tre kapteiner i løpet av kampen: Mjelde, så Guro Reiten og til sist Bergsvand.

Før kampen var det ett minutts stillhet for jordskjelvofrene i Tyrkia og Syria.