BIL vant sesongens første bortekamp mot Lånke i desember, etterfulgt av fire strake tap. Inkludert gårsdagens knepne 24-22-tap for Ørland.

I dag kunne BILs håndballherrer endelig juble på bortebane igjen da Bjugn ble slått 26-20.

- Vi ledet 15-9 til pause og hadde full kontroll. Daniel Svendsen sto helt fantastisk i mål. Vi gjorde det enkelt i angrep og lyktes med det, sier Frank Bjortjønnli.

Dagens bursdagsbarn anslår at han spilte rundt halvparten av begge kampene.

- Jeg scoret to mål i begge. Det, og seieren, ble en fin bursdagsgave, sier den nybakte 43-åringen.

Han spilte noen minutter da BIL måtte slå nettopp Bjugn hjemme for å berge plassen i fjor vår. Ryggen bærer preg av dagens comeback.

- Jeg har vondt og skal opereres i slutten av februar, sier han.

Engelsnes og Horn scoret flest

BIL mønstret ni mann. Benjamin Engelsnes ble toppscorer mot Bjugn med ni mål, ett foran Tommy Horn, som vant duellen 15-14 helgen sett under ett.

Etter helgens kamper ligger BIL fortsatt tredje sist på 3. divisjonstabellen, med syv poeng på 14 kamper (3-1-10).

Poengene er tatt med seier hjemme og borte mot Bjugn, borte mot Lånke og uavgjort mot Kolvereid på hjemmebane.

Dagens seier mot tabelljumboen gjør at luken ned til Lånke og Bjugn under nedrykksstreken er økt til tre poeng.