Mosjøen-hopperen ledet med 4,7 poeng på Silje Opseth etter første omgang. Det forspranget skuslet hun ikke bort i mammutbakken.

Kvandal tok seg ned til 202 og 212 meter. Hun vant rennet med seks poeng til Opseth, som satte verdensrekord med et finalesvev på hele 230,5 meter.

– Jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Hjertet pumper fortsatt ganske greit etter det siste hoppet. Nå gleder jeg meg bare til neste år. Det er forferdelig at vi må vente så lenge til neste gang, sa Kvandal til NRK etter triumfen.

Nerver og mye glede

Før helgen var det usikkert om hun kom til å fullføre Raw Air. Skiflyging hadde Kvandal aldri prøvd før, men hun overvant nervøsiteten og fikk gode opplevelser i fredagens treningsomganger.

– Jeg har vært mye nervøs, men det har mest av alt vært mye glede, sa Kvandal og omtalte de siste ti dagene som «et hardt kjør».

22-åringen hadde en luke på 94,8 poeng til østerrikeren Eva Pinkelnig i Raw Air-sammendraget før finaleomgangen. Tittelrivalen greide bare 194 meter og var nummer åtte etter første hopp i Vikersund.

Det gjorde at Kvandal økte ledelsen med over 40 poeng. Til slutt var det Opseth som kom nærmest henne i Raw Air. 152 poeng skilte dem.

– Stor respekt

I prøveomgangen falt Opseth etter å ha greid 236,5 meter. Hun forlot sletta blodig, men kunne delta i rennet. Svevet var 10,5 meter lenger enn verdensrekorden til Ema Klinec.

Kvandal var mektig imponert over lagvenninnens innsats og ferske verdensrekord.

– Det er så stor respekt. At du leverer etter det der... Jeg jublet på toppen. Dette er ordentlig stort, sa hun til NRK.

Thea Minyan Bjørseth fikk til 159 og 177,5 meter. Det holdt til 15.-plass i et felt på 17 hoppere.

Lørdagens renn utgikk på grunn av sterk vind.

På samme tid i fjor ble historiens første skiflygingsrenn for kvinner arrangert i Vikersund, men disse hadde ikke verdenscupstatus.