Den tidligere midtstopperen og nåværende fotballeksperten tar selv opp temaet i et intervju der spørsmålet er hva han er mest spent på foran sesongen 2024.

At halvparten av trenerne ikke har hovedtrenererfaring fra Eliteserien krydrer det hele litt før ligaen sparkes i gang 1. påskedag.

– Jeg satt og talte over at det er åtte lag, halve ligaen, som har trenere som ikke har trent i Eliteserien før. Det er jeg spent på. Ting føles mer uforutsigbart, sier Amankwah til NTB.

– Hva kan vi forvente av Lillestrøm og Haugesund med nye trenere? Og hvordan blir det med Rosenborg og en ung trener med høyt ambisjonsnivå? Det gjør det enda vanskeligere å sette tabelltipset også, fortsetter TV-eksperten.

Alle de tre nyopprykkede lagene har trenere som ikke har vært hovedtrenere i ligaen tidligere, men både Johannes Moesgaard (KFUM) og Amund Skiri (Kristiansund) har vært assistenter i Vålerenga. Mikkjal Thomassen, som ledet Fredrikstad opp fra 1. divisjon, har bakgrunn fra toppklubbene B36 Torshavn og Klaksvik på Færøyene.

I tillegg har Haugesund, Lillestrøm, Odd, Rosenborg og Tromsø skiftet trener siden sesongslutten i fjor. Søndag møtes to av trenerne når Odd og Haugesund «tjuvstarter» sesongen i Skien.

Fakta om nye eliteserietrenere:

* Mikkjal Thomassen (48), Fredrikstad

* Oskar Hrafn Thorvaldsson (50), Haugesund

* Andreas Georgson (42), Lillestrøm

* Johannes Moesgaard (40), KFUM Oslo

* Amund Skiri (46), Kristiansund

* Kenneth Dokken (45), Odd

* Alfred Johansson (33), Rosenborg

* Jørgen Vik (33) og Gard Holme (39), Tromsø

Kampprogram 1. serierunde:

Søndag: Odd – Haugesund 18.00.

Mandag (17.00): Fredrikstad – Bodø/Glimt 14.30, Lillestrøm – Kristiansund, Molde – Strømsgodset, Rosenborg – Sandefjord, Tromsø – Brann, Viking – Sarpsborg 19.15.

Tirsdag: KFUM Oslo – HamKam 19.00.