De siste sesongene har Bodø/Glimt og Viking spilt svært målrike kamper. De siste fire innbyrdes oppgjørene (tre i Eliteserien og ett i NM) har hatt et snitt på sju mål per kamp.

Lørdag satt nettkjenningen langt inne for begge lag, men Ulrik Saltnes fant veien til mål med sju minutter igjen.

– Det er veldig tungt, spesielt når det kommer på en dødball som vi burde klart å hindre, sa Viking-midtstopper Sondre Langås til TV 2 etter kampen.

Et godt innoverskrudd frispark fra Sondre Sørli fant pannebrasken til Saltnes inne i feltet. 31-åringen stusset ballen videre i nettmaskene.

– Jeg synes det var bra nivå på kampen. Viking gjør mye bra, men jeg synes kanskje vi er hakket hvassere, sa matchvinneren til TV 2.

Før scoringen hadde begge lag flere store muligheter.

Etter drøyt tolv minutter slo Håkon Evjen inn en corner i feltet, som ble headet mot bakerste stolpe. Ballen var innom flere spillere hos begge lag før Viking-keeper Patrik Gunnarsson fikk hanskene på ballen.

Glimt-spillerne ropte på hands på Viljar Vevatne, men hoveddommer Eskil Eskås var ikke enig.

Store muligheter

Nevnte Vevatne erstattet Sondre Bjørshol på høyrebacken, ettersom sistnevnte måtte gå skadd av banen tidlig i seriepremieren mot Sarpsborg.

Senere i omgangen svingte Zlatko Tripic inn et innoverskrudd innlegg mot bakerste stolpe. Tidligere Glimt-spiss Lars-Jørgen Salvesen headet ballen rett mot Glimt-keeper Nikita Haikin, som akkurat fanget den foran skotuppen til Vevatne på jakt etter scoring.

Haikin måtte i aksjon igjen rett før pause da et godt innlegg fra Viking fant pannebrasken til en stormende Sander Svendsen på vei inn i feltet. Haikins lynraske reaksjonsredning sto imidlertid i veien for nettkjenning.

Umiddelbart etter at danske Kasper Høgh ble byttet inn for de gulkledde kom han til en kjempesjanse. Sondre Sørli slo inn langs bakken i feltet og dansken fikk fyrt av et godt skudd, men Gunnarson reddet.

På topp

Senere ble Saltnes matchvinner med sin scoring.

– Jeg føler det var en kamp som svingte veldig mye. Vi får ikke helt kontroll på kampen, men vi gir alt i 90 minutter. Denne seieren er utrolig deilig, så nå er jeg veldig glad, sa Glimt-backen Fredrik Bjørkan til TV 2.

Bodø/Glimt åpnet sesongen med 2-0-seier mot nyopprykkede Fredrikstad på bortebane, mens Viking vant 1-0 på hjemmebane mot Sarpsborg. Glimt leder dermed Eliteserien med seks poeng, mens Viking står med ett.

Bodø/Glimt spiller neste seriekamp mot Lillestrøm på Åråsen, mens Viking får besøk av Brann.