- Vi har rekordpåmelding. Det har vel knapt vært større turnering i regionen på mange år og det er meldt 22 grader, så det kommer til å bli en fantastisk fotballdag, sier nestleder i Tjalg Fotball, Kjell Arne Nielsen.

Han har snekret sammen kampoppsettet som starter tidlig på morgenen og går til langt på kveld.

- Turneringen er for spillere fra seks til 12 år. Lag fra alle syv klubbene på Sør-Helgeland som er medlem i Nordland Fotballkrets er påmeldt, og det blir kamper i elleve timer, forteller Nielsen.

Første til sjette klasse

Det blir merket opp tre banestørrelser på Mobanen og de ulike aldersklassene gjør seg ferdig med kampene sine fortløpende.

- Førsteklassingene skal spille treer, andre- til femteklassingene spiller femmer og sjetteklassingen spiller syver. Vi har delt opp slik at det kun er de aller minste som spiller mix, i de øvrige klassene er det rene jente- og guttelag, forteller Nielsen.

Da Tjalg Cup, som den het de første årene, startet opp for ikke så veldig lenge siden, var det så mange lokale cuper at det bare var ledig plass på terminlisten helt på tampen av sesongen. Resultatet ble mange våte og kalde septemberturneringer. Etter hvert ble turneringsrekken betydelig tynnet ut, så Tjalg kunne flytte cupen sin til en presumptivt mer temperert årstid for noen sesonger siden.

- Vi skal sette opp teltet i søndag også, men da blir det mest for at man kan kjøle seg ned i skyggen, og ikke for å varme seg. I klubbhuset selges det is, brus, lapskaus, pølser med brød, vafler og kaffe. Vi har fått låne 18 kombinerte bord og benker fra kommunen til utekaféen, sier Nielsen.

Skyttelbuss

Nytt av året er det at det settes opp buss fra Salhus skole og Sømna.

- TTS stiller buss, vi betaler kun for dieselen og har frivillige besteforeldre-sjåfører i Kurt Vogter og Kjell Storvik. Fra Salhus vil bussen gå i skyttel med Tjalg-lag. Det gjøre et enklere for alle, og avhjelper parkeringsbehovet. Vi oppfordrer selvfølgelig foreldre, besteforeldre og andre til å ta turen, sier Nielsen.

Med hele 18 lag er vertskapet den største klubben på sin egen cup.

- I 2009-årgangen spiller hele 25 jenter fotball, forteller nestlederen.

Han står i spissen for Tjalgs turneringen sammen med leder for Tjalg Fotball, Brita Køste-Horn.

- Vi er mellom 60 og 70 foreldre, besteforeldre og ungdommer i arrangementskomiteen. Vi takker "Den store stemmen i Brønnøysund", Øystein Nordhuus, som stiller opp år etter år som speaker, og alle sponsorene som gjør cupen mulig, sier Nielsen.

Det er deltakermedalje til alle.

- Vi deler også ut en pokal til alle klubbene som deltar.

I tillegg til fotballsko og leggbeskyttere minner han om én ting som kan bli god å ha søndag.

- Husk solkrem, sier Kjell Arne Nielsen med et stort sommersmil om munnen.

- Det er meldt 22 grader på søndag, så husk solkrem, sier nestleder i Tjalg Fotball, Kjell Arne Nielsen. Foto: Privat