Fjelltrimkomiteen har samlet inn bøkene og laget statistikken for de 18 toppene.

- Totalt var det 24.035 bestigninger. Det er veldig bra, det dårlige været tatt i betraktning, sier Håkon "Høkken" Winje.

Har vært med i 22 år

Fjelltrimmen i Brønnøy, som med årene har blitt utvidet til fjell i flere kommer på Sør-Helgeland, ble startet i 1991. Så årets sesong er den 25. i rekken. Winje har vært med i fjelltrimkomiteen siden 1993. Fjelltrimkomitéens lengstsittende medlem fikk ukens BA-blomst for sin formidable innsats med å legge til rette for trygge fjellturer for folk i over 20 år. (Se papiravisen nyttårsaften).

Winje er rask med å dele hederen med resten av komitéen.

– Jeg må jo først skynde meg å si takk. Men det er flere som skal ha del i denne hederen. Kulturkonsulent Hugo Tingvoll «fant opp» fjelltrimmen i 1991. Jeg kom med i fjelltrimkomiteen sammen med Edvard Nielsen og Kjell Rande i 1993. De siste årene har Anders Steinmo, Knut Strømsnes, Gustav Moe og Hillgard Reitan vært med. Alle har sin rettmessige del i denne, understreker «Høkken».

I starten inneholdt listen ti topper, og to ble byttet ut hvert år. Så økte det til 12 og de siste årene har det vært 18 fjell å velge mellom. Kurven på antall registrerte toppturer har steget bratt. De første årene ble det registrert rundt 10.000 bestigninger. I toppåret 2014 var det 30.000 bestigninger.

Søker nye folk

Winje og resten av den sittende komiteen ønsker nå å gi stafettpinnen videre.

– Vi ønsker ikke å ha hovedansvaret lenger. Men det er viktig for oss at fjelltrimmen videreføres. Så alle har sagt seg villig til å stå til disposisjon med merking og rydding av løyper og andre ting. Men noen andre må ta over det administrative, utdyper Winje, som har hatt hovedansvaret for det de siste årene.

Brønnøy kommune annonserte etter interesserte i november, men har foreløpig ikke fått respons.

– Vi i komiteen håper noen føler seg kallet og at fjelltrimmen fortsetter som en egen, uavhengig gruppe, sier han.

Når det gjelder liste over topper for 2016, går "Høkken" & Co. for en "same procedure-løsning".

- Vi la ut nye bøker da vi samlet inn de gamle. Så vårt forslag er å bruke de samme 18 toppene, sier «Høkken».

Den avtroppende fjelltrimkomiteen skal fullføre jubileumssesongen med den tradisjonelle avslutningen.

– Det blir utdeling av krus og diplom på samfunnshuset i Brønnøysund søndag 14. februar. Fristen for innmelding av antall topper og betaling av kontingent er flyttet til 4. januar, sier Håkon «Høkken» Winje.

Gikk til Håkon "Høkken" Winje for sin over 20 år lange innsats for fjelltrimmen. Foto: Faksimile Brønnøysunds Avis 31.12.2015