Vegaværingen Lasse Hansen Lien (15) scoret det første målet og la opp til det andre da Bodø/Glimt slo Molde 4-2 på Aspmyra lørdag.

Seieren gjør at Glimt sikret sølvmedaljene i den første utgaven av eliteserien for G16-lag. Den besto av to avdelinger med åtte lag. De fire beste i hver avdeling etter vårsesongen gikk til A-sluttspillet. Alle lag har spilt 18 kamper. Stabæk tok gullet, fire poeng foran Glimt, som i sin tur slo erkerival Tromsø med ett poeng.

Seks kamper og tre mål

Angriperen har hospitert for de helgule og spilt hjemmekamper når det har passet i forhold til terminlisten for BILs A-lag.

- Jeg har spilt seks kamper og scoret tre mål til sammen. Det har vært utrolig gøy å være med på Glimt, sier han.

15-åringen kan se tilbake på en fantastisk fotballsesong. I juni var han på landslagssamling for U15 i Sandefjord. I august var han med å vinne Dana Cup med BIL i G17-klassen. I september kunne han juble for opprykk til 3. divisjon med BILs A-lag. Han har også vært på to treningsbesøk hos ungdomslagene i Rosenborg. Og sesongen ble altså kronet med eliteseriesølv med Bodø/Glimts G16-lag.

Tiendeklassingen ved Vega barne- og ungdomsskole får gode skussmål av Glimt-trener Cato Hansen.

- Lasse har med sin hurtighet og gode fysikk fungert godt i rollen som "Glimt-ving" og levert prestasjoner som er godt innenfor rollekravene. I tillegg har han en innsats og glød som er smittende på resten av laget, sier Hansen.

Grunnleggende ferdigheter

Nivået på de beste lagene i eliteserien for G16 er meget høyt.

- Det står ikke tilbake for A-lagsfotballen i Brønnøysund, så han må fortsette å øve på de grunnleggende ferdighetene som førstetouch, pasninger og driblinger, sier Hansen.

- Vi har fulgt Lasse lenge og ønsket å se skikkelig på ham i kamp mot god motstand på hans aldersnivå. Han er ett år yngre enn de fleste med- og motspillerne og G16 også neste år. Det gjør at han er aktuell for å hospiere videre. Så får vi se hva som skjer etter det. Vi har blitt godt kjent både med Lasse og foreldrene og har en god dialog om det, sier Cato Hansen.