Det opplyser Molde i sine mediekanaler.

Brønnøyværingen signerer en fireårskontrakt med fjorårets cupvinner.

– Det føles veldig bra. Molde er en profesjonell toppklubb med kvalitet både på og utenfor banen, så dette passet meg perfekt, sier Amundsen.

Flere medier, blant andre VG, melder at Glimt får om lag 16 millioner kroner for å selge 24-åringen til en av sine største rivaler de siste årene.

Amundsen blir Moldes sjuende signering dette overgangsmarkedet. Fra før har blant annet Mats Møller Dæhli, Albert Posiadala og Halldor Stenevik entret dørene på Aker Stadion.

Amundsen mente tiden var inne for å forlate klubben han har vært under kontrakt med i seks år.

– Det kommer alltid en tid der man føler at man kanskje må prøve noe nytt, at man trenger nye impulser og slikt. Jeg har trivdes veldig godt i Glimt, utviklet meg fint som spiller, men nå er det riktig å prøve noe nytt, sier Helstad Amundsen til glimt.no.

24-åringen gikk fra moderklubben BIL til Glimt i 2018, ble tatt opp i A-stallen to år senere og var på lån i Tromsø i 2021.

Det ble 55 kamper i helgult, fordelt på 31 i Eliteserien, 14 kamper i Europa og ti kamper i cupen. Brønnøyværingen scoret fem mål og han har vært med å vinne to seriemesterskap med Glimt.

Allerede 25. mars kommer han tilbake til Aspmyra. Da er Molde motstander i en treningskamp like før seriestart.

– Det blir nok spesielt, men også veldig skøy, sier midtstopperen.

Ettersom han har spilt europacup for Bodø/Glimt i inneværende sesong, er er han ikke tilgjengelig når Molde møter Ronny Deilas Club Brugge i conference-ligaens åttedelsfinale. Det første oppgjøret på Aker Stadion spilles 7. mars.