Det var duket for seriefinale for G14 i TrønderEnergi-serien i oppgjøret mellom BIL3 og Sparbu søndag ettermiddag. Før kampen var BIL3 klare for sluttspillet i Trondheim 13.-15. april. Men det var mye prestisje i oppgjøret der vinneren ville gå ut som seriemestere.

Svak førsteomgang, god etter hvilen

Etter ett minutt ledet Sparbu to null og målene bare fortsatte å renne inn. Først etter 12 minutter klarte BIL å redusere til 1-9. Sparbu forflyttet seg raskere i både forsvar og angrep og var kjappe på kontringer. Mot slutten av kampen klarte BIL å få litt mer grep om kampen og flere redninger fra lagets målvakt. Lagene gikk til pause på stillingen 4-12 til Sparbu.

Etter hvilen startet BIL med en kjapp scoring. Lagene fulgte hverandre tett i andre omgang og stillingen endte til slutt 12-23 og Sparbu kunne slippe jubelen løs og erklære seg seriemestere i 2018.

Stolt trener

BILs trener Benedicte Sørli var veldig stolt over spillerne sine.

- Vi spilte en kjempebra andreomgang, men vi hadde både sykdom og skader i dag. Derfor var vi heldige å få med oss tre gode tilskudd fra 04-guttene, forteller Sørli.

Hun sier spillerne satte seg et hårete mål før sesongstart. De skulle bli blant topp tre ved serieslutt.

- At de har klart andreplass er bare helt rått, de har gjort en fantastisk sesong. Jeg er strålende fornøyd med at de har kvalifisert seg til sluttspillet, roser Sørli.

Hun gleder seg til sluttspillet som består av tre kamper i puljespillet, kvartfinaler, semifinaler og finale.

-Vi valgte TrønderEnergi-serien med vilje selv om dette innebar mer reising og flere kamper. Vi hadde en hårete målsetting, men vi har fått den matchingen vi var ute etter, sier Benedicte Sørli.