Fire gutter fra BIL håndball til spillerutviklingssamlinger

Drar til Mo på fylkessamling.

Første helgen i desember skal BIL-guttene Noah Brekk, Kristian Angel Lyngøy og Daniel Tafjord Nilssen til Mo i Rana på Fylkessamling, mens Sindre Engelsnes samme helgen skal til Trondheim på regional Bylagssamling.   Foto: BIL Håndball

Sport

Første helgen i desember skal BIL-guttene Noah Brekk, Kristian Angel Lyngøy og Daniel Tafjord Nilssen til Mo i Rana på Fylkessamling, mens Sindre Engelsnes samme helgen skal til Trondheim på regional Bylagssamling.

Hensikten med fylkessamlinger er å inspirere, bidra til å utvikle ferdigheter og kartlegge til videre uttak til regionalt landslag og talentsamling. Spillere fra klubber innkalles til kvartalvise samlinger, og de har samlinger gjennom hele sesongen.

Bylagssamlingen er en regional samling med spillere fra hele region Nord, som strekker seg fra Finnmark i nord til Møre og Romsdal i sør. Her er det 30 spillere fra regionen som møtes, hvor de både skal gjennom flere treningsøkter og kamper. Dette er en forberedende samling til NM for bylag som gjennomføres i Stavanger i mars 2019.

Trenerne Benedicte Olsen Sørli og Lene Engelsnes er stolte av å ha fire av åtte spillere med på disse spillerutviklingssamlingene og mener samlingene er noe hele laget nyter godt av. Spillerne tar med seg nyttige erfaringer og øvelser tilbake fra samling som det jobbes videre med i egne treninger.

Benedicte O. Sørli, BIL Håndball