BIL stiller juniorlag igjen i år etter to sesonger med B-lag i stedet, og kunne ikke fått en bedre start på sesongen enn å slå erkerival Sandnessjøen på bortebane.

Oppgjøret på Stamnes kunstgress endte med 4-2-seier til gjestene.

Horn ble tomålsscorer

SIL tok ledelsen og Isak Helstad Amundsen utlignet til 1-1 før pause. Tre kjappe scoringer i andre omgang av Adrian Govasli Horn og August Einvik Kildal og Horn igjen, gjorde at det sto 1-4, før hjemmelaget fikk en redusering.

På overtid fikk en SIL-spiller rødt kort for fellingen av Kildal.

Trener Martin Einvik er strålende fornøyd med seier i trenerdebuten, og roser guttas innsats.

- Vi kommer tidlig under på grunn av en personlig feil, men fortsetter å spille. Etter å ha gått inn til pause med 1-1 får vi ketchupeffekt og setter tre mål i løpet av 15 minutter tidlig i andre omgang, sier Einvik.

Høyt press

Taktikken var å ta tyren ved hornene.

- Vi står høyt og presser Sandnessjøen i store deler av kampen. Vi gjorde noen rokeringer halvveis i andre omgang som gjør at vi triller ball godt i de bakre ledd og skaffer overgangsmuligheter selv om SIL får pirket inn en redusering, sier Einvik.

Alle 18 bidro

Flere av juniorene er i A-stallen, så spillerne han disponerer er fordelt på to treningsgrupper.

- Det gjør at de ikke er samspilte som helhet. De fikk derfor veldig enkle instrukser. Innsatsen er det lite å si på. Spillet bærer tidvis preg av å være en typisk serieåpning.

- SIL slo en del langt og var gode til å vinne andreballer og skape farligheter når vi var i posisjonell ubalanse. Alle får spilt, vi gjør mange bytter i pausen og sørger for å stille med to ulike ellevere som er godt balanserte med tanke på ferdigheter, sier Martin Einvik.

Han trener laget sammen med Marius Heide Horn. Horn var ikke med til Sandnessjøen, så i dag hadde Einvik selskap av G16-trener Rune Saltnes på benken.

BILs lag (4-3-3): Brayn Musoni – Victor Figueiredo, Jey Jørgensen, Benjamin Martinsen, Andreas Blomstervik Hansten – Isak Helstad Amundsen, Eskil Svartis, Michael Storøy – Ruben Saltnes, Adrian Govasli Horn, Sevald Bøkestad Andreassen

Også benyttet: August Einvik Kildal, Fredrik Eide, Helge Løkeland, Moa Moen, Dennis Aune, Andreas Ingebrigtsen og Elling Jøraholmen.

Alle spilte minst 35 minutter.

Flere lag starter sesongen til uken

Neste lørdag er det A-lagets tur til å serieåpne borte mot Sandnessjøen. Dagen etter har juniorlaget hjemmekamp mot Stålkameratene.

BILs damejuniorlag har sesongpremiere hjemme mot Mosjøen nå på tirsdag.

I 6. divisjon Helgeland starter både Sømna og Vegas A-lag mot Grane. Sømna har bortekamp torsdag mens Vega får besøk lørdag.

Bindal fotball samarbeider med Kolvereid om stille lag i 6. divisjon Trøndelag. Bindal/Kolvereid 2 tapte åpningskampen borte mot Henning 2-1. Søndag ble det 5-5 mot Spillum hjemme på Kolvereid.