Jan Odvar Nielsen i Guide AS melder om nykjørte skispor på Sausheia og opp til Sausfjellet.

- Vi har laget fire løyper og skiføret er fantastisk. Det er en barneløype på én km med slake bakker, en lengre på 3 km og en lang løype på 9 km, samt løypa opp mot Sausfjellet, sier Nielsen.

Han minner om at det er rein i fjellet og ber folk med hund om å vise hensyn.

- Ingen hunder skal være løse. Simlene er drektige og tåler ikke jaging, sier Nielsen.

Lavvo med servering

Etter endt skitur blir det mulig å kose seg med varm drikke.

- Vi blir i år å ha en større lavvo på plass, med gratis kaffe og kakao. Inne fyrer vi i bålpannen, slik at det blir godt og varmt. Alt er gratis, men vi er veldig takknemlig hvis noen har lyst til å bidra til å opprettholde tilbudet med støtte på Vipps. Det er selvfølgelig helt frivillig. Alle er hjertelig velkommen, sier Nielsen.

For å få til dette har Nielsen med seg grunneierne og Brønnøy kommune.

- Alt er klart i løpet av fredag. Vi takker de alltid imøtekommende grunneierne som tillater dette. Brønnøy kommune har vært behjelpelig som alltid med finansiering av brøyting. Nå er det ca 40 parkeringsplasser tilgjengelig, og flere møteplasser enn normalt oppover. Vi har også fått innvilget kjøreløyve for leiescooter i Brønnøy. Hvis hytteeiere har behov for transport av utstyr, utfører vi dette, sier Jan Odvar Nielsen.

Flotte forhold på Sør-Helgeland

Alt ligger til rette for flotte turer også på de andre skistedene i distriktet. Løypekuskene er stand by og kjører opp spor til glede for alle skientusiaster. IL Tjalg bemanner skihytta på Gåsheia nå på søndag. Hilstad IL melder at brettbakken er åpen på dagtid tirsdag, fredag og søndag. Det er også servering i klubbhuset de dagene. Sømna IL fortsetter skikarusellen i Kvervet onsdag.