Sigbjørn Kolset og en vennegjeng opplever den norske gullfesten i OL på nært hold. Iført "Make Northug great again"-caps gikk de seg på Johannes Høsflot Klæbo og Niklas Dyrhaug i går.

- Vi traff dem på ishockeykampen mellom Norge og Sverige. Vi var på langrennssprinten og heiet fram Klæbo til gull. Han likte capsene våre godt, sier Kolset.

Med seg har han broder Torstein, Knut Idar Torgnes og Ivar Reppen fra Brønnøysund, samt en tremenning fra Leka og en kompis fra Trondheim.

Fra venstre: Knut Idar Torgnes, Einar Johan Hansen, Ivar Reppen, Jacob Sandvik, Torstein Kolset og Sigbjørn Kolset. Foto: Privat

Northug-fans

Det var som kjent Klæbo som lanserte "Make Northug great again"-capsen da han plyndret premiebordet på idrettsgalaen i januar.

- De fleste av oss var på VM i Falun i 2015 og heiet på Northug. Nå ville vi til PyeongChang for å få med oss Northug-ens siste OL, sier Kolset.

Det ble de som alle vet snytt for. Uten at det har lagt noen nevneverdig demper på stemningen.

- Vi gratulerte selvfølgelig Klæbo med gullet mens vi tok bilde, og ønsket begge masse lykke til videre, sier Kolset.

Spår hat trick for Klæbo

Brønnøyværingen tror det blir mer gulljubel for Klæbo.

- Han tar gull i lagsprint og på stafetten. Vi skal være her til mandag og har billetter til dame- og herrestafetten. Vi har sett begge langrennssprintene, jaktstarten i skiskyting for menn og kvinner, super-G og 15-kilometeren nå i dag, forteller Sigbjørn Kolset.

- Hva tror du om Petter Northugs videre karriere, blir han "great again"?

- Er det én mann som aldri skal avskrives, så er det han. Det har vært mye av sjarmen med å følge han også, sier Sigbjørn Kolset.