Midnattsrittet har 17 påmeldte

Werner Abrahamsen oppfordrer folk til å melde seg på.

Onsdag formiddag har Werner Abrahamsen og Sømna sykkelklubb 17 påmeldte. Her er han på sykkelferie i Frankrike ved en tidligere anledning.  Foto: Privat

Sport

Lørdag arrangeres Midnattsrittet for tiende gang. Så langt har 17 syklister meldt seg på til årets ritt.

- Det er betydelig mindre enn det har vært. I fjor var det 60 deltakere totalt, sier Werner Abrahamsen, leder for Sømna sykkeklubb.

Nasjonal trend

Han tror en del av syklistene i trimklassen ser an været. På landsbasis har flere av de store turrittene nedgang i antall deltakere, og Abrahamsen ser ikke bort fra at Midnattsrittet merker de samme vindene.

- Det har vært en trend for alle ritt. Folk har kanskje gått over til løping? Egentlig er det rart når du ser hvordan norske syklister har profilert sporten i EM og Tour de France i sommer.

Start og mål på Berg

Første gang Midnattsrittet ble arrangert hadde det over 170 deltakere. Abrahamsen har en klar oppfordring før helgen:

- Møt opp i rittet, i alle klasser! Vi har fått inn flotte premier. Eller møt som publikum. I år er både start og mål sentralt på Berg. Det blir kafé på skolehuset og målgang like nord for skolen.

Midnattsrittet arrangeres i år for første gang etter Sommerdagan i Sømna. Nytt av året er at både start og mål er på Berg, i tillegg er løypa i den korteste trimklassen ny.

Den korte trimløypa er én runde i Dalbotn, det vil si 17 km. De to lengste løypene går til Skillevika og snur der. Trimklassen sykler rett i mål på Berg, en distanse på 54 km. Mens deltakerne i turklassen skal sykle to runder i Dalbotn før målgang etter 87,5 km.