Rakvaag er klar for nytt proffeventyr

Kenneth Rakvaag returnerer til den italienske futsalklubben Catanzaro.

Sist Kenneth Rakvaag (t.v.) ble ønsket velkommen av klubbpresident Alfieri Antonio sist han spilte i Catanzaro.  Foto: Privat

Sport

Kenneth Rakvaag returnerer til den italienske futsalklubben Catanzaro.

– Jeg skal i hardtrening i to måneder nå for å se om kroppen holder, sier 33-åringen, som fikk sitt første Italia-opphold ødelagt av en lårskade.

Aserbajdsjan, Italia, Bodø

Landslagskeeperen ble Norges første futsalproff da han gikk fra Vegakameratene til Aserbajdsjan og Fenerbagca i februar 2015. Det ble et kort, men innholdsrikt opphold i den oljerike tidligere sovjetrepublikken.

– En lang historie, men kan si at det var uforutsigbart og laget skal visstnok legges ned, fortalte Rakvaag i juni i fjor.

To måneder senere bar det til den italienske sørkysten.

– En lårskade satte meg ut av spill og jeg ble enig med Catanzaro om å avslutte kontrakten, fortalte Rakvaag da han, samboeren og sønnen flyttet hjem til Trondheim i slutten av oktober.

Sisteskansen ble deretter ansatt som spillende trener i Bodø-baserte Hulløy FC og ledet laget til opprykk til eliteserien i april. Han gjorde også comeback på en måneds utlån til Vegakameratene i januar og bidro til at De himmelblå berget plassen i eliteserien.

Matchvinner for Vega i 5. div.

Han spilte én kamp som spiss for IL Vega i 5. divisjon i vår, og headet inn 3-2-scoring borte mot Sandnessjøen 2, etter å ha brent et straffespark like før.

– Jeg hang så høyt i lufta at jeg ble observert på radaren i tårnet på Stokka lufthavn, sa matchvinneren til BA i mai.

Nå er altså keeperen som ble kåret til eliteseriens beste spiller fra 2015 og norges mest meritterte futsalspiller klar for neste kapittel i proffeventyret. 33-åringen har spilt 52 av Norges 53 landskamper siden NFF opprettet landslaget i 2009, og står med fem eliteseriegull og en bronse med Vegakameratene. Landskampene og spill i UEFA Futsal Cup har ført til en rekke profftilbud fra utlandet.

Klubbpresident i Catanzaro, Antonio Alfieri, er strålende fornøyd med å få Rakvaag tilbake.

– For oss er det en ære å ha ham i våre rekker og han var sterkt ønsket av alle hos oss, sier Alfiere til Futsalmagasinet.no.