Streikeklare bussjåfører mener pandemi brukes mot dem

- Ingen snakker om det smittepresset vi utsettes for, sier lokale bussjåfører, som gjør seg klar for å gå ut i streik for høyere lønn.

-Vi har en utsatt arbeidsplass. Billettering har ikke vært aktuelt av smittevernårsaker siden pandemien startet, men fylkeskommunene presser på at det skal igang igjen, sier sjåfør Leif Edvardsen ved rattet. Han og kollegene Kjell Storvik (foran) Fred Omar Nordhus og Ronald Vangen i Yrkestrafikkforbundet, mener det må bli mer fokus og betalt for det ansvaret og den risiko sjåførene tar.   Foto: Bente Milde

Pluss

Fra og med lørdag denne uken trappes busstreiken opp med over 4.500 nye bussjåfører. Da vil nesten 8.500 bussjåfører over landet være i streik. Bussjåfører i blant annet hele Bodø by, Mo i Rana, Mosjøen, Narvik, Lofoten og Vesterålen er tatt ut i andreuttaket. Sør-Helgeland er ikke nevnt.