Slik er livet med Vilde (11)

Da Vilde Einvik kom til verden ble det tidlig klart at hun hadde Cerebral parese (CP). Før julaften må foreldrene nesten tone ned de andre barnas spenning. For Vilde kan få anfall om det blir for spennende.

Hunden Kira sitter i fanget til Stian og hilser på en begeistret Vilde mens mamma Toril og Ingrid Annie ser på.   Foto: Simon Aldra

Vi må nesten si til de andre ungene at det er hemmelig at det er julaften i morgen

Mamma Torill
Pluss

Hunden Kira bjeffer vennlig til journalisten.  Foto: Simon Aldra

Det er midt i adventsstria. Vi kommer til huset til familien Einvik på Toft. Utenfor blåser det, men det gir seg under et overbygg ved inngangsdøra. Det går rullestolramper opp til døra. Ute er det kaldt, men inne er det varmt.

Hunden Kira møter oss med vennlig bjeffing, og på veggene er det adventskalendere med pakker i fargerikt papir. Det står julepynt på gulvet, og på kjøkkenbordet står et ferdig pyntet pepperkakehus, ser det kanskje litt ut som den gamle brannstasjonen?