Fra Ålgård i sør til Lofoten i nord er 30 bobil-entusiaster samlet på Torghatten camping i helga. Blant dem er Kjell Selnes som er hjemmehørende i Ørje i Østfold fylke.

Tredje treff under Torghatten

- Jeg har vært her på bobiltreff før og synes det er kjempebra, sier Selnes. Han har også bosted i Namdal men  legger gjerne turen lenger nord.

-Det er kjempebra å kunne arrangere treff her med utgangspunkt i Torghatten camping, Det er tredje gang vi gjør dette. Vi synes det er artig å få vist frem Sør-Helgeland med sin historie og natur. I dag skal vi til Norsk havbrukssenter, og i går hadde vi rekekveld, forteller Birger Norø i Carthago klubb Midt-Norge.

Carthago klubb Midt-Norge ble stiftet for tre år siden, og er del av Carthago Norge, som har 400 medlemmer. Det er en merkeklubb, og det har sine fordeler skal vi tro styremedlem Tor Arne Bakken som også er på bobil-campen.

-En slipper å forholde seg til andre bilmerker, konstaterer han med et blink i øyet. Også har han merket seg at det er lite knirking å høre fra disse bobilene.

-De er godt skrudd sammen.

Prislappen på selskapets siste kreasjon som vises frem under bobilcampen,  starter på 2 millioner kroner.

Skifter utsikt hele tiden

Blant nyhetene i sommer har det vært oppslag om hotell som mister gjester. Folk foretrekker sine bobiler. Det er det all forståelse for på Torghatten camping i dag. Tor Helge Nicolaisen, Kjell Selnes, Karl Haugan, Birger og Gunn Norø, Edel Haugan, Olly Nicolaisen, Runii og Odd Steensnæs nikker alle.

- Ja, det er bedre med en slik bil enn hotell. Hotellene ligger jo fast, og aldri der vi vil ha dem. Med bobil kan vi skifte utsikten hele tiden, og ha like god comfort som hjemme.

-Friheten og det sosiale er best. Uansett hvor jeg camper i  Norge så er det sosialt og fint, fastslår Selnes.