Fjelltrimmen.no har registrert flere bestigninger så langt i år enn i hele fjor til sammen. Toppene på Gåsheia er spesielt populære.

– Folka bak Fjelltrimmen gjør en fantastisk jobb for å tilrettelegge. Jeg kan ikke få rost dem nok, for helsegevinsten er stor sier Cecilie Fjellsøy. Hun er en aktiv fjelltrimmer som har gått 83 topper både i og utenfor Fjelltrimmen, så langt i år.

Mest besøkte

Guromannen, Salbuhatten, Kjølsfjellet og Hjortheia på Gåsheia skiller seg ut som mest besøkte denne sesongen. Dette på Fjelltrimmen.no som er fjelltrimmens nye topp-registreringssystem.

Mathias og Monika Utvik (6) på vei ned fra Salbuhatten i turområdet på Gåsheia, som de gjerne besøker som feriegjester

– Det er nå stor aktivitet på nettsidene til fjelltrimmen. Vi har til nå 400 brukere og vi har registrert flere bestigninger i år enn i hele fjor til sammen. Den statistikken vi kan se er de som bruker siden vår til å registrere toppene digitalt. Her er det Gåsheiarunden som er den mest populære. Da er det Guromannen (351), Salbuhatten (350), Kjølsfjellet (339) og Hjortheia (321) som har en klar ledelse. Men det er nok mange flere som bruker bøkene i vardekassene og denne statistikken blir ikke klar før man henter ned bøkene på slutten av året, konstaterer Jan Roar Jakobsen i Fjelltrim-komiteen.

29373 registreringer

I 2016 satte Fjelltrimmen rekord med 27 566 bestigninger registrert i bøkene. I 2017 økte dette tallet til utrolige 29 373 bestigninger registrert. Fasiten for 2018 kjenner ingen foreløpig, men Jakobsen ser en trend.

– Før visste vi ingenting før vi hadde hentet bøkene ned fra fjellet ved nyttår. Nå kan det være flere årsaker til årets registreringsrekord digitalt, og hvordan dette blir til slutt når totalen skal regnes opp for 2018, det vet vi ikke. Men vi ser en trend. Vårt inntrykk er at stadig flere benytter seg av Fjelltrimmen, sier Jakobsen som er glad for de gode tilbakemeldingene.

Godværsdusj

Torsdag ettermiddag kommer Fjellsøy ned populære Guromannen med turfølge, og er på vei videre til Hjortheia som er blant de andre godt besøkte toppene på Gåsheia. Da kommer styrtregnet, men det hindrer ikke barn og voksne som bare ler av godværsdusjen, og trør videre til neste topp.

– Jeg bruker å si at om ikke klærne er vanntette, så er vi det, ler Fjellsøy som har turglede som smitter. Hun er blitt glad i Fjelltrimmens nye registreringssystem på nett, Fjelltrimmen.no.

—Å bruke det nye topp-registreringssystemet er både motiverende og artig. På nett legger også andre fjelltrimmere ut turtips, og en kan selv stille spørsmål om turer en ønsker å gå. Det fungerer virkelig godt, og er en god tjeneste, synes Fjellsøy.

Seksåring på topptur

2017 var det første året Fjelltrimmen benyttet det nye registreringssystemet. Da var det registrert totalt 301 bestigninger av Guromannen i løpet av året. Nå ved inngangen til august i 2018 er det registrert 353 bestigninger av samme fjell.

– Alle Fjelltrimfjell gjennom tidene (53stk) er det lagt ut mulighet for å registrere digitalt, og alle har flere registreringer i år. Til sammenligning var det sist år Salbuhatten som hadde flest registreringer med 319 gjennom hele året, sier Jakobsen.

Jan Roar Jakobsen og Kjell Iver Johansen fra Fjelltrimkomiteen registrerer stadig nye rekorder for Fjelltrimmen.

På vei ned fra Salbuhatten treffer vi Monika og Mathias Utvik (6). De er på ferie i Brønnøysund, og benytter da gjerne Fjelltrimmen.

– Jeg synes det er fint å gå på fjellet fordi det er så fin utsikt, og koselig å gå sammen, sier Mathias. Han har allerede mange toppturer bak seg.

– I fjor gikk vi alle toppene her på Gåsheia uten den minste. Fjelltrimmen er en veldig fin måte å komme seg ut på. Det er så godt tilrettelagt, sier Monika Utvik.

Fjelltrimkomiteen består av Jakobsen, Kjell Iver Johansen (leder), Jøran Engen og Hilgard Reitan.