Ifølge dommen fra tingretten skal mannen ha gjennomført samleie med bruk av vold. Tiltalen var tatt ut av Statsadvokatene i Nordland, og er for brudd på Straffeloven (2005) § 291 bokstav a, jf. § 292 bokstav a.

Voldtekten skal ifølge dommen ha funnet sted da tiltalte inviterte fornærmede inn i sin bolig på Sør-Helgeland for en kopp kaffe.

Tiltalte vurderer anke

Mannens forsvarer er advokat Christian Wulff Hansen. Han forteller at hans klient er misfornøyd med dommen.

– Han er uenig i dommen, selvfølgelig. Det er fortsatt innenfor ankeperioden, og han vurderer det nå. Det er ikke bestemt, men det er noe han tenker på, sier Hansen.

Dette innebærer at dommen ennå ikke er rettskraftig.

– Har du noen kommentar til det bevisbildet som kommer frem i dommen?

– Jeg har ikke noen kommentar ut over det jeg har sagt i retten.

Skal ha blitt holdt fast

I retten nektet den tiltalte mannen for forholdene i tiltalen, eller for å ha hatt samleie eller seksuell omgang med fornærmede. Han forklarte at han bare hadde håndhilst på henne.

Den fornærmede kvinnen har på sin side forklart at hun ble voldtatt, at tiltalte holdt henne fast, og at hun gjorde motstand.

Nektet til tross for DNA

I den videre bevisvurderingen har retten i stor grad basert seg på tekniske bevis, som retten mener beviser at det har funnet sted et samleie, og som samsvarer med fornærmedes forklaring. Det finnes ifølge dommen DNA-prøver som underbygger dette. Tiltalte har nektet for å ha hatt seksuell omgang med fornærmede også etter at han ble forelagt de tekniske bevisene.

Retten finner det bevist at kvinnen ble voldtatt, at hun gjorde fysisk motstand og at han brukte vold mot henne for å fullbyrde denne.

Må betale erstatning

Retten mener det er skjerpende at tiltalte var fornærmede overlegen og mener at han utnyttet henne. At fornærmede var sårbar tillegges også vekt i skjerpende retning. Tiltalte idømmes også en erstatning til fornærmede på 150.000 kroner, men ikke saksomkostninger.