For det har vært en festival uten en eneste melding i politiloggen og god stemning. Og da BA møter festivalsjef Per Martin Orvik søndag formiddag er han godt fornøyd.

– Ja, det gikk aldeles utmerket i år. Som planlagt. Vi har kjørt festivalen som vi pleier å gjøre det, og hadde gode artister som vi pleier, og verdens beste publikum, som vi pleier. Og når Åge avslutter med Skambankt og Eidsvåg er det jo komplett, sier Orvik.

Ungene liker Villa

Han tror folk setter pris på stemningen, og musikken.

– Dessuten ser vi at gratisdelen av programmet er populært, altså teltet og konserten for de minste lørdag. Jeg møtte ei lita jente som spurte «når skal Vidar Villa spille?», og jeg måtte svare «i morra». Hun gledet seg veldig, og sa hun digget musikken hans, sier han.

Omsetning som toppåret

Før Rootsen sa Orvik til BAnett at det normalt ligger rundt én million kroner i omsetning på mat og drikke per dag torsdag-lørdag. Totalt omsatte festivalen for om lag ti millioner i fjor. Og ifølge Orvik er omsetningen sterk i år også.

– Det var all time high i 2016, og vi er omtrent der. Vi er veldig fornøyd, og det blir festival neste år og, sier han.

Retribution på hovedscenen?

– Rock'n Roll Retribution antydet at Stein Brekk hadde gitt dem tommel opp for hovedscenen neste Roots?

– Det jeg kan si om det er at vi på hovedscenen nok ligger litt lenger frem i tid på booking enn det de lokale artistene kanskje har inntrykk av. Men det var artig med Brothers på lørdag, og vi vil nok prøve å få med et lokalt band også neste Roots, sier han.