Som man vil vente av Taiwo og Kehinde Karlsen skortet det ikke på energi og partytricks i løpet av de 45 minuttene de fikk med Roots-publikumet i kveld. Det var allikevel noe tregt over det, men jeg vil bruke denne muligheten til å skylde på publikum.

Brothers, Taiwo og Kehinde Karlsen, ga alt på hovedscenen foran "hjemmepublikum" i Brønnøysund. Foto: Bård Pedersen

For det var ikke lett å finne noen feil med kveldens opptreden (og det er jo heller ikke jobben min), selv om jeg forsøkte å merke meg noen rustne overganger på vokalen. På andre låt, Ram Jams «Black Betty», kom publikum ordentlig med, men det var preget av at engasjementet var samlet framme ved scenen, mens det dabbet av utover i folkemengden. For øvrig var folkemengden ganske tynn, med tanke på at Vevelstads store sønner bør ha et ganske bredt nedslagsfelt i dette distriktet.

Kehinde Karlsen i fint driv. Foto: Bård Pedersen

Spillelisten til Brothers var spekket med allsangfavoritter, og på godlåter som «I Love Rock ‘n’ Roll» og «Back in Black» fikk de veldig god respons fra publikum, mens den samme gjengen bare kom med et litt uinteressert gjesp etter Dr Hook-coveren «Cover of the Rolling Stone».

Kehinde Karlsen får publikum på fremste rad med på litt herjing. Foto: Bård Pedersen

Taiwo og Kehinde hadde med seg et knippe med dyktige folk til Roots-scenen – det er det ingen tvil om. God timing, stødige trommer, deilig bass og to vanvittig samspilte brødre burde være en super oppskrift. Jeg er derfor litt skuffet over publikum i kveld. Før jeg kaster terning på hele opplevelsen, skal jeg uansett gi to seksere til to entertainere av rang. Karlsen-brødrene har hele pakka; de synger godt, spiller godt og oser av sjarme og lekenhet. Derfor får bandet toppscore av meg. Hadde publikum vært like gode som Brothers hadde dette blitt en grei sekser. Dessverre, gutter. Publikum responderte ikke. Det blir en femmer. Fordi dere var knallgode.

Ulf Emil Rakvaag