– Prosjektet må påbegynnes dette året, ellers faller midlene bort.

Det forklarer styreleder for Sparebankstiftelsen Helgeland, Brynjar Forberskog. Stiftelsen har gått inn med 6 millioner kroner til bruprosjektet, og 1,5 millioner kroner til scenen som er planlagt til Lille Brønnøya. I donasjonen lå det også en klar tidsfrist. Prosjektet måtte være påbegynt innen to år, eller ferdigstilt innen tre år, fra da midlene ble utlovet, som var midten av september 2016.

— Så langt ser jeg ikke at det skjer noe fysisk, men jeg legger til grunn at kommunen jobber med saken. Men det som er helt sikkert, er at midlene faller bort om det ikke skjer noe innenfor fristene som er gitt, forklarer Forberskog.

Hvis kommunen ikke skulle ha begynt innen fristen i september, vil han dog ikke konkludere med noe.

– Vi må ha en dialog med kommunen før vi konkluderer noen ting som helst. Men fristen er satt, og det er mange andre som kunne tenkt seg slike midler.

25 millioner

Kultur- og familiepark-prosjektet på Lille Brønnøya er anslått til å koste opp mot 25 millioner kroner. Brønnøy kommune har fått 7,3 millioner kroner fra Nordland fylkeskommune, samt 7,5 millioner fra Sparebankstiftelsen Helgeland. De siste 10 millioner kroner som er anslått, skal kommunen selv stå for.

Prosjektet inneholder både bru fra Strømsneset til Lille Brønnøya, scene og byparkanlegg. I desember 2017 gikk kommunestyret inn for å vedta prosjektet.

Sendes ut på anbud

Ordfører i Brønnøy kommune, Johnny Hanssen, beroliger Forberskog og resten av stiftelsen om at kommunen arbeider med saken.

– Vi er i full gang. Anbudet blir sendt ut i løpet av de neste fjorten dager, slik at det er ute før fellesferien, forklarer Hanssen.

I løpet av våren har kommunen hatt møter med arkitekter og konsulenter for å få alle elementene på plass. Nå gjenstår kun avklaring med grunneier angående plasseringen av brufoten mellom byen og Lille Brønnøya.

Han sier han har forhåpninger om at entreprenøren som vinner anbudet kommer i gang i løpet av høsten, men sier det ikke er lagt inn noen frister for oppstart i anbudet. Kommunen tar likevel sikte på at anlegget står ferdig innen fristen, og at åpningen skjer neste sommer.

– Det må vi kunne si vi har forhåpninger om, sier ordføreren.

Prosjektet har stått på dagsorden i flere år, og det er tydelig at Hanssen ser frem til at prosjektet kan fullføres.

– Vi gleder oss til at dette står ferdig.