På småholmene syd for Torghatten har fotograf, forfatter og norgesmester i seling, Mange Klann oppholdt seg gjennom natten.

Seiler i jolle

- Det er litt kjølig, men sommeren er på vei. Sola varmer. Jeg er på Sandøya på sørsiden av Torghatten. Nå gjelder det bare å komme seg av gårde før vannet faller og jeg må bære båten 100 meter istedet for ti, sier Klann.

Fartøyet burde være håndterlig. Klann er på tur fra Nordkapp til Lindesnes i en seilbåt som ikke er mer enn 13 fot lang og veier 30 kilo. For seks dager siden slo han rekorden "distanse seilt med enmannsjolle", 798 km. Dette ifølge hans egen logg på Klann.no

Der er det mulig å følge seilerens nøyaktig posisjon etter hvert som han tar seg nedover kysten.

Guinness-rekord

- Jeg har allerede satt Guinness-rekord, men den skal bli bedre dess lengre nedover kysten jeg kommer. Turen blir utgitt i bokform, men jeg gjør dette først og fremst for å utfordre meg selv.

- Hva kommer du til å skrive om Helgelandskysten?

- Dette er en del av en helt fantastisk kystlinje. Det spesielle her er det mylderet av store og små holmer med stupbratte fjell. Det er helt fantastisk å se. Å oppleve dette slik i elementene er helt annerledes enn å sitte på Hurtigruten, sier Klann, som nå har siktet seg inn mot Rørvik.

Følg skipstrafikken her.