Tradisjonen tro, for femte år på rad, arrangerte Moe gård i Brønnøy kuslipp i mai. Denne gangen på 1. pinsedag. Over 200 mennesker møtte opp for å se 30 kyr slippe ut fra fjøset for å komme ut på sommerbeite. Været var upåklagelig - mildt og godt med lys, til tross for en del skydekke.

Mange hundre kilo til tross; enkelte av kyrne var svært så spretne.

Etter cirka to sekunder med snusing på lufta og noen nysgjerrige blikk på publikum satte de første kyrne i noen skikkelige jubelraut før de løp, hoppet og herjet seg ned fra fjøsdøra og ut på veien mot beiteområdene.

Både små og store publikummere syntes åpenbart at synet av de overlykkelige kyrne var underholdende. Latteren jomet blant annet da ett individ stoppet opp for å frigjøre plass til mer mat. Tre av kuene virket også å være svært komfortable foran kamera, og showet med både bryting, hopping og posering for knipsevillige publikummere i nesten et kvarter. Først etter at fotografene hadde forlatt fant de siste tre kyrne ut at de også skulle spasere i vei mot ekrene.

Alma Moe, Olea Moe og Elvira Moe Ditlefsen syntes det var artig å se kyrne slippe løs. Foto: Bård Pedersen

Besøkende kunne i tillegg til kuslippet få se på gårdens kalver, som var ute i hver sitt lille hus med innhengning for anledningen. Inne i garasjen ble det solgt kaffe, sveler og kjelost.

Kuslipp-sjef Margrethe Aakerøy Moe sa seg godt fornøyd med oppmøtet.

- Vi har hatt mye folk hvert eneste år. Det ser ut for at vi har hatt over 200 på besøk i år og det må vi virkelig si oss godt fornøyde med.