Sømnaordfører Andrine Solli Oppegaard vil invitere lokalt næringsliv i kommunen inn for å drøfte næringspolitisk satsing. I det kommunale næringsstyret sitter Hans Ivar Slåttøy som representant for Sømna Næringsforening. Til BA sier Slåttøy at denne foreningen ikke er særlig aktiv.

Lenge siden møte

- Vi har ikke hatt noen møter på lenge. Det er vi litt preget av, og en av grunnene til at det er blitt sånn mener vi; er at næringsarbeidet i Sømna kommune er for dårlig, sier Slåttøy som driver den betydelige transportbedriften Slåttøy transport AS i Sømna.

Sømnarådmann Øystein Johannessen har stilt spørsmål ved nytten av å ha næringssjef.

- Jeg er kjent med at det tidligere har vært en betydelig oppsøkende virksomhet fra kommunen. Har det satt spor etter seg i form av infrastruktur til næring, spurte han kommunestyret retorisk i forrige møte.

Ordfører Andrine Solli Oppegaard sier til BA at kommuneplanens kunnskapsgrunnlag viser at få bedrifter har blitt etablert i Sømna.

Mener næringssjef trengs

Slåttøy er helt klar på at Sømna kommune bør ha en næringssjef.

- Jeg er ikke enig med rådmannen i Sømna. Jeg mener kommunen må ha en egen næringssjef, og at det vil ha en god virkning. Nå er det en stund siden vi har hatt en aktiv næringssjef. I den tiden vi hadde det, så var det et virkemiddel vi kunne bruke. Det må være en aktiv person, og det har vi ikke nå. I Brønnøy er det et næringsforum vi kan være medlem av hvis vi vil. Men skal vi få næringsarbeidet til å gå skikkelig, så må vi ha en næringssjef her på Sømna. Selv er jeg opptatt av å drive min egen bedrift, og slik tror jeg det er for alle som driver i private næringer. De har nok med seg selv. Da mener jeg skal man få en utvikling, så bør kommunen være med å dra det lasset, sier Slåttøy. Han mener dette vil være en god investering.

- Vi har ikke for mange arbeidsplasser i Sømna. De skal være med å gi penger kommunekassen.