Sjetteklasse ved Brønnøysund barne- og ungdomsskole har tirsdag og onsdag denne uken vært å se rundt flere kommunale bygninger og i byens gater med søppelsekker og plasthansker. Ungene har ryddet store mengder søppel etter å ha fått seg en vekker.

- Noen hadde sett på TV at det fløt et digert berg med plastsøppel i havet, og fortalte om det på skolen. Plasten dreper dyrene i naturen, forklarer sjetteklassingen Lucas Løberg Utvik.

Israa Ied og Marie Kvaløy Råbakk fant mye rart langs husveggene da sjetteklassen fra BBU plukket søppel på onsdag. Foto: Bård Pedersen

Dette ville elevene gjøre noe med. Sammen med sine lærere fant klassen på 27 ut at de derfor skulle gjøre en innsats for å rydde opp lokalt.

- Det ble en kombinasjon av å gjøre noe aktivt ut og å gjøre noe nyttig, forteller lærer Berit Amundsen.

Magne Johan Lyngøy Reitan og Lucas Løberg Utvik samlet søppel i Storgata.

Tirsdag og onsdag har ungene derfor vært ute og ryddet søppel blant annet rundt skolen og bygningene rundt, sykehjemmet, rådhuset og langs veiene både gjennom byen og forbi kirkegården og ned til gapahuken i Frøkenosen.

- De har funnet store mengder søppel. Det var spesielt mye rundt sykehjemmet og rådhuset, sier Amundsen.

Både elever og lærere benytter anledningen til å oppfordre de andre som bor i Brønnøysund om å rydde opp etter seg selv og andre og sørge for at byen for en skikkelig vårrengjøring.

Israa Ied og Marie Kvaløy Råbakk fant mye rart da de letet søppel.
Posene var fulle av alt fra papp og plast til matrester og annet søppel.