Et svært dugnadsarbeid er ferdig og hytta for alle kan dermed tas i bruk. Formannen i Hilstad I.L. Geir Lien ønsket de som hadde gått til hytta torsdag kveld velkommen. Nestformann Frank Tore Dypaune hadde kokt kaffe og serverte kanelboller og sjokoladekake. Dette er to karer som utfyller hverandre bedre enn de fleste.

Overtok hytte

Byggeprosjektet startet for ti år siden. Da fikk idrettslaget et spørsmål fra ungdomslaget i bygda, om vi ville overta den gamle hytta på fjellet.

- Det ville vi gjerne, sier Lien.

- Planen var at vi skulle bygge ut og restaurere den gamle hytta, men så fant vi ut at vi skulle tenke fremtidsrettet. Vi trengte også litt lagerplass mens vi bygde nytt, sier han.

- Vi startet med å leie helikopter og det tok 32 turer og 800 kg pr. tur med materialer som vi trengte til byggingen. Det sparte oss for mange tunge løft og mange turer frem og tilbake, sier han.

Frank Tores baby

Formannen roser sin nestformann.

- Det er mange jeg skulle tatt i hånden og takket her i kveld, men jeg må si at uten nestleder i Hilstad I.L., Frank Tore Dypaune, så hadde ikke hytta blitt ferdig så fort. Mannen har i perioder nesten bodd på Hilstadfjellet og han har lagt ned utrolig mye arbeid. Audun Strøm må også nevnes. Han har kjørt cirka 20 turer oppover med sin ATV for å få innredningen på plass. Dugnadsånden har vært enorm og det er mange andre jeg skulle nevnt her i kveld. Det er mange har brukt fritiden sin for å snekre her oppe, sier Lien.

Flott utsikt

Grunneieren fornøyd med hytta

- Jeg har sett fram til denne dagen, sier Fredrik Johan Lande fra Nevernes, som ga tomt til hytten og som eier 700 mål i den vakre naturen.

- Nå som hytta er kommet opp og man kan sitte og se utover det vakre landskapet, så ser jeg virkelig hvor fint det er på Hilstadfjellet, smiler han fornøyd.

- Jeg håper mange får glede av naturen her oppe, både sommer og vinter. Det hadde vært en fordel med skitrekk, og det håper jeg kommer i fremtiden. Hvis de får folk med på flere dugnader, så kan de få lov til å tynne ut skogen mot sør, slik at det blir bedre utsikt mot Ursfjorden og området rundt, sier han.

Harald Thomassen og Laila Vea hadde tatt turen oppover til åpningen.

- Jeg har tråkket mine barnesko i dette fine landskapet og har vært her mange turer både sommer og vinter. Jeg var med på dugnad til den første hytta som sto ferdig her oppe i 1966 og jeg er glad for at idrettslaget har blitt enig om å bevare den gamle hytta. Området slik jeg husker det, ble brukt til sommerbeite for kyr og sau og jeg har mange bærturer å se tilbake på. Og soppturer. Om vinteren hadde vi mange flotte skiturer til Hilstadfjellet og med den nye hytta blir det fantastisk bra, sier han.

En hytte for alle

Geir Lien takket Magnar Solbakk i Brønnøy kommune, som har hjulpet Hilstad idrettslag med søknader. En stor takk fikk også private aktører som hadde gitt penger, slik at hytta kunne stå ferdig dette året.

- Denne hytta er bygd for alle og den vil være åpen året rundt. Mobildekningen er god, det er cirka 500 meter å gå fra hytta til toppen av Hilstadfjellet. På sikt skal vi installere elanlegg som vi kobler til et bensinaggregat. Vi henstiller til alle om å rydde etter seg og la alle de besøkende finne hytta i samme stand som da de kom, avslutter Lien.