Vil legge ut i Trælvikosen

Nå har Sivertsen sendt søknad om å få legge flotell ut i Trælvikosen, like nord for Rema 1000 på Salhus. Flotellet vil være fortøyd ved Remas parkeringsplass.

Ifølge søknaden til Brønnøy kommune har Sivertsen vært i dialog med remakjøpmann Sigleif Mork og eier av eiendommen Ragde Eiendom AS, og ifølge brevet skal det være funnet frem til en avtale om inn/utgang fra flotellet og parkeringsløsning.

Det argumenteres for at denne plasseringen ikke er i veien for skipstrafikk, og at flotellets høyde ikke er til hinder for passerende langs veien eller bebyggelse. Høyden innebærer også at det ikke tar i høyspentledningene i området ved transport, ifølge søknaden.

Slipper å sprenge, fortøyer til bunn og land

Sivertsens ønsker er å legge ut lekteren så snart som mulig, og tanken er at det skal ligge der så lenge det er et behov. Han peker på at Brønnøysund er i utvikling med nytt registerbygg, boligutbygging, voksende turisme og økt offshore-aktivitet, blant annet Statoils etablering i sentrum.

Sivertsen skriver at dykkere fra JR Dykkerservice har vært på befaring, og har undersøkt mulighetene for å fortøye lekteren under vann. Forholdene er ifølge ham «optimale». Lekteren skal fortøyes med bergbolter i fjellbunnen, og vil ha anker og fortøyning på land. Flotellet trenger ikke spregningsarbeid, eller mye byggeaktivitet. Det hevdes at det bare kreves en trase og landgang ut til flotellet.

Samme plan som før

Ifølge søknaden har Sivertsen fått positive tilbakemeldinger fra turistnæringen, Brønnøy næringsforum og Visit Helgeland ved Solveig Svendsen.