Fredag var det felles lokalmønstring mellom Vega og Brønnøy på samfunnshuset på Gladstad. Det er første gang disse to kommunene samarbeider om arrangementet. Totalt var det 28 påmeldte, men noen måtte melde forfall på grunn av sykdom. En av dem som kom videre til fylkesfinalen på Rognan 20.–22. april var Ingrid Hestås (16).

– Jeg var med i fjor også, men da gikk jeg ikke videre. Jeg trodde ikke jeg ville komme videre i år heller. De sa noen navn på dem som hadde gått videre, og så kom mitt navn også. Da ble jeg helt sjokkert, forteller Ingrid.

Veldig koselig

Hun gikk videre med låta «Mixed Signals». En sang hun har hørt veldig mye på.

– På forhånd hadde jeg spilt inn andrestemmen som gikk i bakgrunnen da jeg fremførte låta, forklarer Ingrid.

– Hva synes du om selve arrangementet?

– Det var veldig artig og et bra arrangement. Deltakerne ble hentet og vi fikk spise pizza sammen. Alle som var med snakket med hverandre og det var veldig koselig, oppsummerer Ingrid Hestås.

Fem innslag videre

Det var totalt fem innslag som gikk videre. Fra Vega gikk Sara Floa Grindhaug videre med et bilde. Fra Brønnøy gikk i tillegg til Ingrid Hestås også Ada Dahlberg Slettvoll, Anna Orvik og bandet M1videre. Det er 12 år gamle Tone Høvik Torgnes som er vokalist i bandet som består av Aleksander Jacobsen (15), Eldar Orvik (13), Martin Nicolaisen (15) og Ragna Bjørkan (15).

– Vi startet bandet for cirka to år siden gjennom kulturskolen. Jeg spiller også gitar på noen av sangene, men ikke på alle. Under UKM deltok vi med to sanger, men gikk videre med den ene, forteller Tone.

Yngst i bandet

Det er med låta «Fortunate Son» av Creedence M1 skal opptre under fylkesfinalen på Rognan. Tone har sunget lenge, men ikke holdt så mange konserter før UKM fredag kveld. Hun er den yngste av bandmedlemmene, men like fullt bandets frontfigur.

– Akkurat det er av og til litt rart, men av og til liker jeg at jeg er yngst.

– Hvordan reagerte dere da dere fikk vite at dere hadde gått videre?

– De hadde allerede lest opp tre deltakere som gikk videre fra Brønnøy, men så sa de M1 også. Da begynte jeg å gråte, forteller tolvåringen.

Bandet øver allerede en time hver onsdag, men kommer til å legge inn et ekstra gir før de skal gi alt i fylkesfinalen om vel en måned.