Mandag formiddag går noen kunder rundt inne hos Brønnøysund Libris for å titte på tilbudene. Årets mammutsalg er i gang, og det virker som om de fleste finner noe av interesse.

– Vi har hatt mange forhåndsbestillinger via katalogen, folk ringer og sender epost, sier daglig leder Kine Laumann om pågangen.

I en krok er det plastposer fulle med bøker for dem som har forhåndsbestilt.

Strikkebøker

– Hva er det som interesserer leserne mest i årets mammutsalg?

– Du, vi selger generelt mye strikkebøker, men under årets mammut selger vi veldig mye strikkebøker, det er faktisk det det går mest av. Vi selger også en god del romaner. Når du får ei avis med tusen bøker å gå gjennom kan du jo finlese og finne det du vil ha. Så vi selger veldig bredt, forteller Laumann.

To bøker hun anbefaler selv er Ahnhems bok «Den niende grav» og en lokal bok om Byrkije Børgefjell av Steinar Johansen og Kjartan Thrana.

Eneste man er enig om

Daglig leder Kine Laumann hos Brønnøysund Libris mener mammutsalget får kundene opp fra sofaen i en rolig periode for bokhandlerbransjen. Foto: Simon Aldra

Ifølge Laumann er dette salget noe bokbransjen i alle fall er enige om.

– Mammut er det eneste vi er enige med de andre kjedene om. Dette er den stille delen av året, og så klarer vi å riste folk opp av sofaen, sier hun.