– Stor frustrasjon

Flyplasshotellet stengte i september 2016, mens utenfor brytes isen i vannet. Foto: Simon Aldra

I den sammenhengen tok en offshorearbeider i desember kontakt med BA om hotellkapasiteten i Brønnøysund.

– Vi ligger utenfor Brønnøysund med boreriggen «Songa Enabler». Det er forholdsvis stor frustrasjon nå blant de offshore ansatte her og i andre firma når Brønnøysund har så få overnattingsmuligheter. Thon Torghatten står tomt. Mens de offshoreansatte i dag blir busset i elendig vær til Mosjøen og sørover for å overnatte. Dette har vært ett stort problem de to månedene vi har vært her nå. Og på sikt kommer det to rigger til. Håper dere kan sette litt fokus på dette. For det setter Brønnøysund i utrolig dårlig lys. Dette er jo ikke bare offshore-ansatte, men også potensielle turister som lokkes av en heftig natur fra luften på turen ut til plattformene og riggene, skriver han til avisen.

20. desember skrev også BAnett om at tillitsvalgte på Norne så problemer med overnattingskapasiteten i Brønnøysund, særlig i forbindelse med forsinkelser.

– En annen ting i Brønnøysund er at det er lite hotellkapasitet og lite fly til og fra. Dette skaper mye frustrasjon for både Aker BP- og Statoil-personell. Når jeg kom på land med en split fra nattskift måte jeg vente fire timer, reise via Bodø med en gjeng Aker BP-ansatte som var fly forbanna på grunn av at de måtte til Bodø for å overnatte. Jeg var hjemme klokken 23.30, og hadde da vært våken fra klokken 16.00 dagen før, skrev Steinar Stamnes, som er Norne-tillitsvalgt, til BAnett da.

Åpner Thon Torghatten

Hotelldirektør Jon Arne Wirstad, her utenfor hotellet i sentrum, opplyser at Thon åpner flyplasshotellet noen dager i uken fremover. Foto: Simon Aldra

Flyplasshotellet stengte i begynnelsen av september 2016. Vi spør hotelldirektør Jon Arne Wirstad hos Thon Brønnøysund om hvilke planer de har.

– Vurderer Thon å åpne flyplasshotellet Thon Torghatten for å øke kapasiteten?

– Ja, vi så økningen i desember. Tirsdager har det vært fullt, og til dels også mandager. Det gjenspeiler seg i at helikoptrene som er satt opp gir ekstra mange på tirsdager. Derfor har vi kommet frem til at vi åpner Thon Torghatten i dag mandag, og har åpent mandager og tirsdager fra og med i dag, sier hotelldirektøren.

Ryddet og vasket

Trainee Nikoline Mørck tørker vekk BA-journalistens fotspor på det ellers rene gulvet. Foto: Simon Aldra

På Thon Torghatten ved flyplassen møter vi trainee Nikoline Mørck. Det er bare en uke siden hun arbeidet på et Thon-hotell i Brussel, og nå er hun hentet inn for å hjelpe til med åpningen av Thon Torghatten i en måneds tid.

– Jeg kom hit onsdag. Samme dag begynte vaktmesteren å sjekke at alt fungerte som det skal, sier hun.

Dagene siden da er brukt på å rydde, vaske og å fylle kjøleskapene til frokostservering, blant andre ting.

– Husøkonomen begynte vaskingen på lørdag, det var rent her, men siden det har vært stengt blir det jo litt støv og slikt, forteller Mørck.

Mandag ble siste rest fullført, med reing av senger og siste finpuss, og i gangen arbeidet også vaktmester Pål Krokaa.

– Jeg sørger for at WiFi er oppe og går for gjestene, forteller han fra tredje trinn på en gardintrapp.

Vaktmester Pål Krokaa sjekker at Wifien til gjestene fungerer som den skal. Mandag ble siste hånd lagt på verket før åpningen.

Ingen flere ansatte

Ifølge hotellsjef Wirstad er det lite trolig at hotellet vil hente inn flere ansatte for å arbeide på flyplasshotellet.

Sommersesongen?

Han har heller ikke noen planer for sommersesongen.

– I første omgang er det rotasjonstrafikken som er interessant for oss, det er en del rigger ute på sjøen som ifølge det vi har fått med oss skal ligge i kortere perioder. Vi har ikke sett nok på dette så langt, men må få klarhet i det når det kommer så langt, sier han.

Registernybygg?

Et annet spørsmål er hvorvidt Thon vurderer permanent åpning av flyplasshotellet eller til og med Galeasen når byggingen av nybygget til Brønnøysundregistrene går i gang.

– Nei, det gjør vi ikke. Vi fikk noen forespørsler rundt Registrene i fjor, men ikke noe konkret, og det er ingen planer for det ennå. Det tar vi når forespørselen eventuelt kommer. Galeasen har vi ikke tenkt på i det hele tatt, sier hotelldirektør Wirstad.

– Vi åpner opp når vi ser at trafikken krever det, legger han til.

Økning fra 2016 til 2017

2017 ble et bedre år for Thon i Brønnøysund enn 2016.

– Vi fikk flere døgn i 2017, og det meste var offshore-relatert. Så det er på bedringens vei, sier han.