I første omgang gikk spillet tregt på begge sider av banen. SIL2 hadde første skudd på mål etter 24 minutters spill. Spillerne på Sømnas lag ble løpende langs kant og gode oppspill endte i ingenting. Spillet løsnet litt for begge lag før hvilen.

I andre omgang tok det ikke mer enn 20 sekunder før Benjamin Brattland sørget for 1-0 fra høyre kant. Ni minutter seinere får Sømna frispark. Sandnessjøen klarer å klarere, men den snapper Brattland opp og brenner av et langskudd perfekt plassert til venstre for målvakten. 2-0.

Her krangler Marius Haraldsvik inn 3-0 målet til Sømna Foto: Hildegunn Nielsen

Femmålsseier

Åtte minutter seinere er det kamp om ballen foran SILs målvakt. Ingen av SILs spillere klarer å klarere og til slutt får Marius Haraldsvik satt en tå på ballen og plassert den bak en utspilt SIL-målvakt og økte ledelsen til 3-0.

SIL fikk annullert en scoring for offside like etter. Sømna fortsatte å holde trykket og tempoet oppe. Det nærmeste SIL2 kom en scoring var på et frispark der Sømnas målvakt måtte ut i full lengde for å redde skuddet.

Det var Hans Teimann Bjøru Hjelmseth som satte inn 4-0 etter to opplagte målsjanser for hjemmelaget. 5-0 kom tre minutter før slutt etter en kontring og skudd på distanse fra kampens storscorer Benjamin Brattland.

Sømnas nummer 14 Benjamin Brattland, var i andre omgang en konstant trussel foran SILs mål. Foto: Hildegunn Nielsen

Ung spillerstall

Spillende trener Simen Garaas startet kampen, men byttet seg selv inn i første omgang. Resten av kampen ledet han fra sidelinjen.

– Vi klarte å løfte spillet høyere opp på banen i andre omgang. Vi vet at vi har masse mål i laget, dette dreier seg kun om selvtillit, forklarer Garaas etter kampen.

Han har totalt 27 spillere i stallen som han kan bytte på. Dermed er det stor variasjon på hvem som stiller i førsteelleveren.

– Det er derfor vi bruker litt tid på å spille oss inn i kampen. Vi har også flere guttespillere i stallen, sier Simen Garaas og skryter av spillerne sine.

Etter fire kamper spilt i årets serie i 6. divisjon avdeling 2 Helgeland, ligger Sømna på en femte plass på tabellen med en seier, en uavgjort og to tap.

– Dette var årets første seier, selvsagt kom den på hjemmebane, sier Simen Garaas og gliser bredt.