Det ble et meget severdig og til tider spennende oppgjør i Brønnøyhallen. Gjestene fra Sandnessjøen tok ledelsen etter bare 38 sekunder ved tidligere BIL-spiller Magnar Jakobsen, men etter detet spilte begge lag meget godt i forsvar store deler av førsteomgang. Det tok faktisk åtte minutter før samme Jakobsen, som for øvrig ble kampens toppscorer med 12 mål, la på til 0-2. Jakobsen var ikke snauere enn at han puttet 0-3 etter åtte og et halvt minutt.

Hang med i 25 minutter

Da tok BIL en timeout og så kom et nytt og bedre hjemmelag på banen. BIL kjempet seg tilbake inn i kampen og etter 20 minutter ledet hjemmelaget 6-4. Dette holdt i fem minutter, men så dro SIL ifra. Første omgang ender 9-11 til gjestene.

Starten på andreomgang ble deja vu for de fleste. Før nevnte Magnar Jakobsen banket nemlig inn tre kjappe kontringsmål på fire minutter, og på stillingen 9-14 så det ikke bra ut for BIL. Hjemmelaget forsøkte å mobilisere, men greide aldri å komme inn i kampen igjen. Sluttresultatet ble 21-29, altså tapte BIL med ett mål mer hjemme enn på bortebane.

Tommy Horn ble toppscorer for hjemmelaget med ni mål. Benjamin Engelsnes traff på omtrent 90 prosent av skuddene sine mot slutten av andreomgang og endte på fem mål, men 0 prosent av ganske mange skudd i førsteomgang ble enten reddet av bortelagets dyktige keeper eller gikk utenfor. Hadde Engelsnes truffet like godt i første som i andre, kunne kampen muligens ha blitt annerledes for BIL, som må se seg slått av et bedre lag.

- SIL bedre trent

BIL-trener Frank Bjortjønnli mener hans gutter gjorde en god innsats.

- Vi spiller veldig bra i forsvar i dag, spesielt i førsteomgang. Men jeg synes SIL er gode, de overrasket meg veldig i dag. I tillegg har de en keeper som antakelig aldri har spilt bedre enn han gjør i dag. Vi skyter ham litt god, men han tar unna mye for dem i dag. Jeg ser også at de antakelig er bedre trent enn oss, de holder bedre ut omgangene, sier "Kid", som konstaterer at det må mer trening til.

- Men forsvarsspillet i dag er veldig positivt. Hadde vi spilt slik i forsvar mot enkelte av de andre lagene vi har hatt på besøk her, så hadde det blitt bra tror jeg, sier Bjortjønnli.