Kommunen overtok idrettshall-prosjektet på Salhus fra idrettslaget Tjalg i fjor, etter et enstemmig vedtak i forrige kommunestyre.

Det nye kommunestyret i Brønnøy har vært svært tydelige på at også de ønsker å realisere idrettshall på Salhus, og har lagt press på administrasjonen for å få dette gjennomført så raskt som mulig.

Måtte lyse ut på nytt

Budsjettrammen for prosjektet er 44 millioner kroner, og før IL Tjalg valgte å kaste inn håndkleet og be kommunen overta så hadde de fått et tilbud fra entreprenør Bolt Construction AS på bygging av hallen. Dette tilbudet, som ble gitt i desember 2014, ville imidlertid ikke Bolt opprettholde overfor kommunen i år, og det ble derfor vedtatt å lyse ut prosjektet på nytt.

Dette ble gjort 16. juni i år, og kommunen supplerte anbudet med oppdaterte skisser av hallen en drøy uke senere.

Ingen endringer på hallen

I hovedsak er ingenting endret på hallprosjektet IL Tjalg lyste ut i 2014.

I anbudet er det skissert en aktivitetsflate på drøyt 1.100 kvadratmeter, dimensjonert etter arealkravene for en håndballbane på 20 x 45 meter.

Det skal også lages en klatrehall med nesten 600 kvadratmeter klatreareal, en hoppegrop på drøyt 50 kvadratmeter og et buldrerom på cirka 30 kvadratmeter.

Det planlegges fire garderober på 30 kvadratmeter, med ti dusjer knyttet til hver av disse. Det er tegnet inn et tribuneanlegg med kapasitet på 290 personer, et klubbrom på 100 kvadratmeter og et spiserom/sosialt rom med kjøkken på cirka 70 kvadratmeter.

Vil ha oppstart i oktober

Kommunen har stipulert en planlagt startdato 3. oktober i år, og ferdigstillelse innen 6. oktober 2017. Anbudsfristen er satt til 25. august.

Dette fordrer imidlertid at det leveres inn anbud innenfor budsjettrammen, og at entreprenøren har kapasitet til å begynne arbeidet allerede i oktober.

Ifølge plansjef Gunvald Eilertsen har det foreløpig ikke kommet inn tilbud.

- Men dette tar tid, og det er også midt på sommeren nå med ferieavvikling, sier Eilertsen.

Den anslåtte totalverdien på det utlyste prosjektet er mellom 40 og 44 millioner kroner.

Arcon Prosjekt AS i Namsos, som bistod Tjalg med utarbeidelse og utlysning av prosjektet, er engasjert av kommunen for å håndtere anbudet.