I juni ble det klart at det skulle stå ferdig en aktivitetspark ved Svarthopen i løpet av høsten. Nå er arbeidet i gang. Hele forrige uke, og hele denne uken, foregår det arbeider et lite stykke inn på stien fra idrettshallen.

Fundamentalt arbeid

– De stedene vi ikke finner fjell må vi støpe, og det begynte vi med forrige uke. Vi må få gjort fundamenteringen og montert opp apperatene, sier Espen Slotvik fra BIL.

Det blir i hovedsak to typer apparat. Det blir de tradisjonelle apparatene man gjerne finner på lekeplasser, der man kan klatre, slenge, balansere og hoppe. I tillegg blir det apparater der man kan trene styrke mer som på et treningssenter.

– Det blir seks slike treningapparat for de som ikke vil klatre og hoppe, vi har allerede montert tre av dem. Under de apparatene det klatres i blir det mykt underlag, men ved treningsapparatene er det ikke noen stor fare for fall, så der legger vi bare grus, sier han.

Tuftepark

Hoveddelen blir en Tuftepark, som er en ferdigløsning for mosjon og trening utendørs.

Aktivitetsparken ligger ved stia, og BIL har satt opp en lyktestolpe der det blir dobbel belysning.

Slotvik berømmer også LHL, som setter opp en gapahuk i tilknytning til parken, der det også blir benker.

– Det er fint at de bidrar, sier han.

Fra Vefsn for å hjelpe

Meg seg på laget har Slotvik Jørn Grøva som har tatt turen helt fra Vefsn for å stille opp frivilling.

– Han er så god til å mase at jeg tok turen, flirer han.

Parken er finansiert av en pott der Sparebank1 Nord-Norge bidro med 250.000 kroner, i tillegg har Saniteten bidratt med 75.000 og Avinor med 30.000 kroner. BIL selv har tatt opp et lån på 300.000 kroner for å dekke resterende, som forskutterer nærmiljømidler. Den totale rammen for prosjektet er 700.000 kroner.