21. Juni markerer vårens siste skoledag for barne- og ungdomsskoler i regionen. I år markerte det også slutten på Terje Heggheims 11 år som rektor ved BBU.

Overrumplet

320 elever ved BBU møtte opp i vestibylen for å hedre sin avtroppende rektor Terje Heggheim.

Hele skolen, foruten om 10. klasse, hadde samlet seg i vestibylen ved skolen for å gi Heggheim en forrykende avskjed. Uten at hovedpersonen selv visste noe, snek førsteklassinger seg inn på rektorkontoret og "kidnappet" ham ut til resten av forsamlingen. Heggheim ble stilt opp foran de vel 320 elevene, som samstemt gikk i gang med å synge Klovner i Kamps "Langt å gå", akkompagnert av en stødig Sindre Kvam Lefstad på gitar.

- Takk

Elevrådsleder May Linn Lading (t.h.) holdt tale for rektoren. I bakgrunnen ser man "verdens lengste takkebrev", fra elevene ved skolen.

Etter sangen fikk rektoren en lang papirrull fra 1.-4. klasse, med tittel "Til Terje".

- Det er verdens lengste brev!, lød det fra salen.

Heggheim mottok med takk, og fortalte han nok måtte bruke en del tid på å få lest ferdig brevet.

Etter å ha mottatt et tre fra elevene og FAU, holdt elevrådsleder May Linn Lading tale for rektoren.

- Vi har hørt at du skal slutte. På vegne av elevene og elevrådet vil jeg takke for det du har gjort for oss, fortalte hun.

Hun viste til hans engasjement ved å minne om den velkomsten han ga da hun selv var førsteklassing, der han tok elevene imot med en håndhilsen og viste hvilken lærer de skulle gå til.

- Vi håper vår nye rektor vil være like flink til å slå ring om skolen, avsluttet hun.

Lettrørt

En rørt rektor mottar takkebrev med tegninger og et tre.

Heggheim var tydelig rørt av hendelsen, og nevnte også det i takketalen.

- Jeg hadde en bestemor. Hun var utrolig lettrørt. Det har jeg arvet, og det kan være utrolig plagsomt til tider, sa han.

- Jeg har vært her lenge. 11 år som rektor, og enda lengre som lærer. Det har vært veldig artige år, med trivelige, artige, spreke og flinke elever. Dere er gledesspredere, sa han, før han avsluttet med et siste råd.

- Ting kan være vanskelig, og får man det ikke til, må man prøve en gang til. Det er forsøk som skal til. Perioder kan også være vanskelige. Men enten går det bra, eller så går det over.

Elevene ville markere avgang

Liv Bentzen, lærer ved mellomtrinnet kunne forklare at det var elevene selv som tok initiativ.

- Det var i forbindelse med at han skal slutte, og elevene ønsket å overraske han med en markering. Det hele var veldig fint, og samtidig overrasket de mellomleder Frank Rødli, som også fikk et tre i gave av FAU og elevene, da han skal bli pensjonist, forklarte hun.

Heggheim selv synes begivenheten var stort.

- Dette var ikke forventet, sa han etter seansen, og sa han i tillegg til 11 år som rektor har vært lærer i 16 år ved BBU.

Heggheim går fra rektorstillingen for å ta over som rektor ved voksenopplæringen, noen meter nord på skoletunet.