Mandag møtes styret i Brønnøy havn KF.

Ingen kontraktsignering

I morgentimene ble BAnett tipset at det var tale om signering av kontrakt med Søren Nielsen AS, om kjøp av tomt. Det viste seg å ikke være tilfelle.

– Det kan jeg avkrefte, sier styreleder Jørn Johansen i Brønnøy Havn til BAnett.

Forhandlingene fortsetter

Ifølge Johansen er tema for dagens styremøte imidlertid forhandlingene med Søren Nielsen.

– Forhandlingene med Søren Nielsen fortsetter, sier han.

Styreleder Jon Christian Syvertsen i Søren Nielsen AS har ikke noe nytt å melde om forhandlingene når BAnett spør.

– Vi er kjent med at Brønnøy havn har styremøte, men vi tar ikke del i dette møtet, skriver Syvertsen i en SMS til avisen.

30-50 millioner

For en uke siden meldte BAnett at havna og Søren Nielsen forhandlet om tomt for Brønnøysundregistrenes nybygg, og at havnas pris lå i området 30-50 millioner kroner.

Man var da ikke i mål med de nødvendige tomtene, blant annet tomter som i dag inneholder Brønnøy Havns lokaler.

BAnett spurte da havnesjef Sølvi Kristoffersen hvilke verdier det nå forhandles om. Kristoffersen opplyste at Brønnøy Havn har tilbudt Søren Nielsen AS tomten utbyggeren trenger i midthavna mot at alle havnefunksjoner sikres.

–  Kostnaden med dette vurderes til mellom 30–50 millioner kroner. Brønnøy Havn har gjort de nødvendige undersøkelser i forkant for å kunne sikre verdiene i havna ved en eventuell kontraktinngåelse med Søren Nielsen AS. Søren Nielsen AS er kjent med innholdet i disse vurderingene, og er blitt tilbudt en avtale med Brønnøy Havn, skrev Kristoffersen i en epost til BAnett.